Снимка БулфотоСъединените американски щати притискат Европейския съюз да преосмисли намерението

...
Снимка БулфотоСъединените американски щати притискат Европейския съюз да преосмисли намерението
Коментари Харесай

САЩ предупредиха ЕС: Може да разрушите НАТО

Снимка Булфото

Съединените американски щати притискат Европейския съюз да премисли желанието си за основаване на Европейски боен съюз, който би изключил американските компании от оръжейни контракти и би подкопал НАТО. Това се споделя в писмо на двама заместник-шефове на Пентагона - Елън Лорд и Андреа Томпсън, до шефката на европейската дипломация Федерика Могерини, съобщи " Ройтерс ", представен от Факти.бг .

В писмото, датирано от 1 май, американското държавно управление споделя, че рестриктивните мерки, които се плануват за присъединяване на компании от страни отвън Европейски Съюз в отбранителни стратегии на бъдещия боен съюз, са " отровни хапчета ", които могат да разрушат зараждащите се връзки сред Европейски Съюз и НАТО в областта на взаимната защита. Предупреждава се, че Съединени американски щати, въпреки и с принуда, биха били принудени да вкарат реципрочни ограничавания за европейските сътрудници. Създава се риск от " повтаряне и ненужна конкуренция сред НАТО и Европейски Съюз ", се споделя в писмото от Пентагона.

Всякакви правила, ограничаващи присъединяване на американски компании от отбранителния бранш, биха били равнозначни на " трагичен поврат в 30-годишната засилена интеграция на трансатлантическия защитителен бранш ", се отбелязва в американското обръщение. Администрацията на президента Доналд Тръмп към този момент предизвести държавните управления от Европейски Съюз през февруари предходната година, че Съединени американски щати би трябвало да играят централна роля в новия европейски проект, разгласен към този момент като рамково " Постоянно структурирано съдействие ". Но политиката " Америка преди всичко " на Тръмп, проблемите, създавани пред присъединяване на европейски компании, искащи да пробият на американския оръжеен пазар, и годините на прахосани средства за защита, са основната мотивация на европейските старания за по-добра интеграция на въоръжените им сили.

Правителствата на страните от Европейски Съюз се пробват да договорят до юни законови рамки, които да разрешат присъединяване и на страни отвън Европейски Съюз, в това число Съединени американски щати и Англия след излизането ѝ от Европейски Съюз. Това бе един от въпросите, обсъждани от министрите на защитата от Европейски Съюз на диалозите в Брюксел. Франция обаче желае присъединяване на трети страни в европейски отбранителни планове да бъде сведено до най-малко с аргумента, че Европа би трябвало да сътвори своя стратегическа автономност.

Според немската военна министърка Урсула фон дер Лайен европейците най-сетне са се заели да вършат това, което американците от доста години изискват от тях като съдружници - да изградят свои лични отбранителни качества. Според неназован европейски държавен чиновник, писмото от Пентагона демонстрира, че в Съединени американски щати " не схващат по какъв начин работи Европейският съюз ", тъй като замисленият защитителен пакт и фонд са единствено един от методите за съгласуваност със Съединени американски щати. " Те виждат в текста (за новия пакт) единствено това, което " огражда " европейския континент от съдействие с Америка, а това не е правилно ", сподели служителят, представен от " Ройтерс ".

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  2  1 n eXu s (преди 3 минути) Рейтинг: 36811 | Одобрение: -42089 НАТО е велика мощ, която пазви международния мир!!! ВИВА!!!!! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL) //// Родствени страни към Балканите: BG, RO, MK, HR, HU, AL, KOS. По света наши родственици: TAT, DAG, IR, AFG. HTTP://protobulgarians.comShqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР