Снимка БулфотоСъдът не прояви милост към брата на Димитър Рачков.

...
Снимка БулфотоСъдът не прояви милост към брата на Димитър Рачков.
Коментари Харесай

Оставиха брата на Рачков в ареста

Снимка Булфото

Съдът не прояви благосклонност към брата на Димитър Рачков. Районен съд – Средец взе мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на братът на комика Димитър Рачков – Петър. Той е притеглен като обвинен за държане на високорискови наркотични субстанции и незаконно възпрепятстване на органите на властта да изпълнят отговорностите си.

Обвиняемият е притеглен за закононарушение по член 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс, за което законът е планувал наказване от 1 до 6 години " Лишаване от независимост “ и налагане на санкция. Петър е обвинен и за закононарушение по член 270, алинея 1, вр. член 26, алинея 1, вр. член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което в особената част на Наказателния кодекс е планувано наказване " Лишаване от независимост “ до 3 години или санкция.

Отчитайки ранния стадий на следствието, Районен съд – Средец одобри, че е налице обосновано съмнение Рачков да е съпричастен към закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. За съда съществува и действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван. От показаната по делото информация за съдимост на Рачков е видно, че актуалните действия, за които му е повдигнато обвиняване, са в изпитателния период на условна присъда за държане на наркотични субстанции за разпространяване.

Съдебната инстанция направи извод, че обвиненият не се преценява и нарушава закона, както и показва занемаряване на общоприетите правила на държание, което доста завишава публичната му заплаха. За съда изводите за тази заплаха могат да бъдат изведени и от метода, времето и мястото на осъществяване на действията, а точно в светлата част на денонощието, на претрупан междуселищен път, с слагане в заплаха на останалите участници в придвижването, както и от проявената смелост и непримиримост от Петър   при опита на полицейските чиновници да му извършат инспекция и да го задържат.

Определението на Районен съд – Средец може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен период, написа plovdiv24.bg.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР