Снимка БулфотоС голямо мнозинство гръцкият парламент прие снощи законодателни промени,

...
Снимка БулфотоС голямо мнозинство гръцкият парламент прие снощи законодателни промени,
Коментари Харесай

Гърция прие еднократна помощ от 2000 евро за всяко дете, родено в страната

Снимка Булфото

С огромно болшинство гръцкият парламент одобри нощес законодателни промени, с които се отпуска еднократна помощ от 2000 евро за всяко дете, родено в Гърция след 1 януари тази година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тази наредба беше призната с гласовете на всички парламентарни групи с изключение на МеРА25, която се въздържа. Условието за разпределяне на помощта е майката да обитава непрекъснато и законно в Гърция, прецизира в. " Етнос ".

С новоприетия закон се трансформират и критериите за разпределяне на три съществени обществени надбавки - за дете, за жилище и за планински и необлагодетелствани региони. С измененията имигрантите, които живеят законно в Гърция, ще се нуждаят от 12 години данъчна регистрация, с цел да получават надбавки за дете и за наем. Досега този период беше 5 години.

Като спомагателен аршин за надбавките, с изключение на подоходния, се вкарва и наложителното навестяване на учебно заведение от малолетните деца в фамилията. Новата помощ при раждане е в подтекста както на обществените ограничения, по този начин и на ограниченията, които подхваща гръцкото държавно управление за справяне с демографската рецесия в страната.

Гърция има застаряващо население както множеството страни в Европа, само че демографската картина стана изключително неподходяща след началото на икономическата рецесия, която от една страна понижи междинния брой деца, които ражда една жена в Гърция, а от друга - над половин милион гърци, най-вече младежи, отпътуваха за чужбина в търсене на работа и по-осигурен живот.

От 2011 година страната има негативен приръст, а през 2017 година ражданията са били към 88 хиляди, до момента в който смъртните случаи - над 124 хиляди.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР