снимка БулфотоС 30% по-малко травмятизъм на пътя и с 1000 по-малко

...
снимка БулфотоС 30% по-малко травмятизъм на пътя и с 1000 по-малко
Коментари Харесай

Мерките срещу пандемията спасили живота на 1000 души на пътя

снимка Булфото

С 30% по-малко травмятизъм на пътя и с 1000 по-малко тежки пътнотранспортни катастрофи сме изпратили 2020 година спрямо миналата. Това заяви ръководителят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) Малина Крумова в утринния блок на телевизия „ Европа “. По думите ѝ значително въздействие са оказали мерките, свързани с разпространяването на пандемията, само че и редица дейности за възстановяване на контрола и инфраструктурата в страната, съобщи.

Намалението при броя тежки катастрофи е с близо 1000 при съпоставяне на данните сред 2019 и 2020 г. Жертвите от тези произшествия са с 30% по-малко, а с 1400 понижават ранените на пътя. „ Тези данни не са мотив за наслада или утешение, само че бележат наклонност, която с всички налични средства би трябвало да задържим и през 2021 година “, акцентира Малина Крумова.

Интерактивна карта към този момент сплотява информация за всички пътнотранспортни катастрофи в страната. „ Екипите на Пътна полиция са оборудвани със специфични таблети като отразяват точните GPS координати от всеки пътен случай. На база на това в ДАБДП е основана интерактивна карта, която се обновява на ежедневна база и отразява всички сериозни точки в страната “, изясни още Малина Крумова. Предстои тя да бъде обществено налична, а все още се употребява за анализите, които се правят в Агенцията. Председателят на ДАБДП бе безапелационна, че единствено Министерство на вътрешните работи разполага с база данни за тези местоположения и това е единственият прецизен метод за осъществяване на следващ разбор.

До две години ще бъде основана електронна система, през която гражданите ще могат да подават сигнали за нередности на пътя, които ще постъпват непосредствено към способените институции. Това е планувано в измененията в Закона за пътищата, които през вчерашния ден Народното събрание одобри на първо четене. „ Предвиждаме още разширение на процедурите и обсега на одитите по пътна сигурност, които са действителните механизми за увеличение на предварителната защита и повишение на сигурността на пътната инфраструктура “, акцентира още ръководителят на държавната организация.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР