Снимка: БулфотоС 20 гласа “за и 4 “против Иван Гешев

...
Снимка: БулфотоС 20 гласа “за и 4 “против Иван Гешев
Коментари Харесай

Иван Гешев с първи думи след като беше избран за главен прокурор

Снимка: Булфото

С 20 гласа “за ” и 4 “против ” Иван Гешев беше определен за нов основен прокурор. 10-часовото съвещание мина умерено. Престои ни още на следващия ден решението на Висш съдебен съвет да бъде изпратено до президента Радев. Оттук насетне нещата са в ръцете на президента. Това съобщи на брифинг след избора на нов основен прокурор представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магдалинчев, оповестява Novini.bg.

``
реклама

“Изпратеното решение не задължава президента да издаде декрет незабавно ”, сподели още Сотир Цацаров.

“Бях задоволително явен в 10-часовото чуване, което се организира онлайн – невиждано за Европейски Съюз. Очакваме мнението на президентството. Ако и когато завърши процедурата, ще разясня спомагателни въпроси. Не знам кой ме поддържа, нямам отношение и с хората, които не ме поддържат. Всеки има право да се изрази. Единствената разграничителна линия е дали се съблюдава закона ”, разяснява Иван Гешев пред публицисти откакто беше определен за основен прокурор.

" Не знам дали ще съм прокурор. Благодаря на Красимир Шекерджиев, за правилното и откровено мнение. Не считам, че е прав, само че ще се постарая да опровергая преценката му. Не почитам и съдията, който прочете авансово написана тирада. Надявам се да го е написал той. Явно е бил авансово квалифициран, а чуването не е било от голяма важност за него ", добави той.

" Смятам, че президентът напълно ще извърши пълномощията си. Не се колебая, че той ще постъпи вярно по негов избор, а не от външен напън ", разкри Гешев.

" В пълномощията на изпълнителната власт е защита на публични мероприятия, почитам всяко мнение - против или " за " мен, само че законът би трябвало да се съблюдава. Не знам дали " Орлов мост " е блокиран нелегално. Бях на чуване. Чувствам се изтощен ", сподели още той.

" Ако процедурата бъде изпълнена, ще се постарая Прокуратурата да е транспарантна за медиите и всичко да бъде оповестявано ", заяви Иван Гешев.

" Ще пребивавам, това ще върша. Смисълът на живота ми не е един мандат на основен прокурор ", приключи сегашният основен прокурор Цацаров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР