Снимка БулфотоРуският президент Владимир Путин изрази сериозно безпокойство“ от решението

...
Снимка БулфотоРуският президент Владимир Путин изрази сериозно безпокойство“ от решението
Коментари Харесай

Путин призова Германия да предотврати безразсъдни действия от страна на Киев

Снимка Булфото

Руският президент Владимир Путин изрази „ съществено безпокойствие “ от решението на Украйна за въвеждане на военно състояние край границата с Русия, заяви Кремъл, съобщи организация Франс прес, представен от БНР.

В телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел Путин споделил, че се надява Германия да окаже влияние на Украйна, с цел да предотврати „ безразсъдни дейности “ от страна на Киев.

Междувременно немският външен министър Хайко Маас прикани в тирада в Берлин Москва да се придържа към интернационалните закони и да почита териториалната целокупност и суверенитет на нейните съседки. Той добави, че с цел да се реализира тази цел Германия и нейните европейски съдружници имат потребност от ясни правила и разговор за общата сигурност в Европа.

Германският боен министър Урсула фон дер Лайен пък настоя Москва неотложно да освободи украинските моряци. Според нея и двете страни би трябвало да покажат, че се пробват да уталожат рецесията.

Турският президент Реджеп Ердоган прикани Русия и Украйна да решат проблемите си посредством разговор.

До напрежение сред Москва и Киев и Украйна се стигна след задържането на три украински военни кораба и екипажите им от Русия в региона на Керченския проток през уикенда.

„ Владимир Путин оцени провокационните дейности на украинската страна като жестоко нарушаване на нормите на интернационалното право от нейни военни кораби, които предумишлено са пренебрегнали разпоредбите на мирното прекосяване през териториални води на Руската федерация “, се споделя в изказването на Кремъл за диалога на Путин и Меркел.

Разговорът се е състоял по самодейност на немската страна. В него Путин изразил още догатката, че дейностите на Киев са в подтекста на акцията за президентските избори в Украйна през март следващата година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР