Снимка БулфотоРуският президент ще посети България по повод годишнината от

...
Снимка БулфотоРуският президент ще посети България по повод годишнината от
Коментари Харесай

Посланик Анатолий Макаров обяви: Путин ще посети България за Освобождението!

Снимка Булфото

Руският президент ще посети България във връзка годишнината от Освобождението. Това разгласи в петък във Велико Търново посланикът на Русия у нас Н. Пр. Анатолий Макаров. Дипломатът посочи, че визитата не е планувана да се случи точно на Трети март, а ще се състои до края на годината, предава  " Труд ".

При гостуването си в болярския град Анатолий Макаров съобщи, че всички монументи от Руско-турската освободителна война във Великотърновска област ще бъдат възобновени и акцентира, че двете страни имат обща история, скрепена с кръвта на народите. Руският патриарх Кирил ще бъде посетител на страната ни по случай 140 години от Освобождението. Той ще дойде на Трети март. Официална политическа делегация на най-високо равнище обаче може да има едвам след привършване на изборите в Русия.

„ Има покана от българския държавен глава Румен Радев за посещение на съветския президент. Тази покана е в действие и аз считам, че до края на годината ще се реализира тази аудиенция. Но няма по какъв начин да стане преди привършване на изборите в Русия през март “, разясни Анатолий Макаров.

Той посочи, че моментът за аудиенция на съветския президент в България е назрял, тъй като последното му посещение у нас е било преди 10 години. В умозаключение дипломатът сподели, че дружбата сред двата народа няма по какъв начин да бъде унищожена, тъй като имаме общо минало, обща история, един език, една религия и идентични полезности.

„ Имаме един Бог, имаме една писменост, получихме я от Кирил и Методий. Ние би трябвало да вървим дружно напред, имаме толкоз общи неща “, безапелационен е Анатолий Макаров. Той акцентира, че съдействието сред двете страни може да се развива в разнообразни посоки като главните са енергетиката и туризма. Посланикът посочи, че над 600 000 руснаци са посетили страната ни за предходната година и показа, че всяка година броят им се усилва. Според него руснаците се усещат добре в страната ни, тъй като езиците и разбиранията ни са близки. Самият Макаров разясни, че в никоя друга страна не се е чувствал толкоз удобно, колкото в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР