Снимка БулфотоРуски политолог предложи да бъде намален броят на чартърните

...
Снимка БулфотоРуски политолог предложи да бъде намален броят на чартърните
Коментари Харесай

От Русия: Българите наглеят, проявяват черна неблагодарност!

Снимка Булфото

Руски политолог предложи да бъде понижен броят на чартърните полети от Русия към България заради изказването, направено от българското външно министерство, че Съветският съюз не е освобождавал Европа от нацизма. Това мнение изрази Вадим Трухачов, доцент от катедрата по външна политика в Руския държавен филантропичен университет, представен от уеб страницата на радио „ Говорит Москва “, съобщи dnes.bg .

Той е безапелационен, че на изказването на България би трябвало да бъде даден твърди отговор.

„ Бих лимитирал броя на чартърните полети за България, тъй като те се държат по този начин. Това би трябвало да подейства отрезвяващо. Българите наглеят, тъй като не получават отговор. Този отговор би трябвало да пристигна под формата на краткотрайно ограничаване. Трябва твърдо да се дава отговор на такива набези. С помощта на сходни изложения би трябвало да се организира просвещаване на популацията. България е била съюзничка на Хитлер и затова Червената войска отиде там “, акцентира специалистът.

Според него с сходни изказвания България желае да угоди на страните от Запада.

„ България доста желае на се подмаже пред Европейски Съюз, НАТО. Православните българи, които пишат на кирилица, би трябвало да се вършат на по-големи русофоби и от поляците. България дълги години демонстрира черна непризнателност към съветския народ, който й оказа помощ да се освободи от 500-годишното османско господство. По мое мнение околните връзки с България са доста огромна неточност “, заключи Трухачов.

По мотив проведена от съветското посолство на 9 септември " Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма " външното ни министерство съобщи, че поучава съветското посолство да не заема позиция в поддръжка на съмнителна историческа теза ( " избавление " ), която привилегирова единствено някои политически среди в България, защото е интервенция във вътрешнополитическия спор в страната ни.

" Без да отхвърляме приноса на Съюз на съветските социалистически републики за разгрома на нацизма в Европа, не би трябвало да си затваряме очите, че щиковете на Съветската войска донесоха на народите в Централна и Източна Европа половин век репресии, заглушаване на гражданската съвест, деформирано икономическо развиване и изолираност от динамичността на процесите в развитите европейски страни ", написа Министерство на външните работи в своя позиция.

От своя страна съветското посолство отговори, че изложбата е ориентирана извънредно към запознаване на българското общество с материали от фондовете на съветски архиви. Много от тези документи бяха до момента непубликувани или наскоро разкрити и описват за решаващата роля на Червената Армия в освобождение на човечеството от фашистката чума, показват от посолството. Оттам настояват, че изложбата няма нищо общо нито с днешния български вътрешнополитически спор, нито с обособени политически сили, „ по тази причина до известна степен сме учудени от това, че може да се вършат каквито и да било публични заявки преди запознаване със самата експозиция. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Collector (преди 2 секунди) Рейтинг: 3827 | Одобрение: 2382 Ало, русите, за какво завладяхте територията на Волжска България, която ви избави от монголите с цената на живота си? Кой ви даде писменост и вяра, бе? Защо откраднахте хиляди архивни документи от България? Не сте ли нагли? COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР