Снимка: БулфотоРусе остана без парно заради авария в местната ТЕЦ.

...
Снимка: БулфотоРусе остана без парно заради авария в местната ТЕЦ.
Коментари Харесай

Авария на ТЕЦ-Русе остави без парно целия град

Снимка: Булфото

Русе остана без парно поради повреда в локалната Топлоелектрическа централа. От топлофикационното сдружение дават обещание да решат казуса в границите на деня. За да не се прекъсва образователният развой, детските градини и учебните заведения, които са останали на студено, се отопляват с печки, оповестява Българска национална телевизия.

17 000 клиенти от Русе останаха неприятно сюрпризирани нощес от Топлофикация. И сега те са без парно и топла вода. А повода е щета в два от топлопреносните котли на топлофикационното сдружение. В момента екипи работят по отстраняването на повредата. Тя обаче е поредна за този сезон. От сдружението признаха, че топлопроводите в града са остарели и амортизирани и се нуждаят от замяна. Ако до 48 часа парното не бъде пуснато, клиентите ще бъдат обезщетени.

Росица Венкова научава за повредата от обществените мрежи. Казва, че от дълго време е привикнала с честите повреди на Топлофикация, само че ѝ пречат на работата като коафьор.

" Друг път съм си блага клиентки със студена вода. Толкова неприятни и конфузни обстановки се получават. Плащам за нещо в последна сметка, което не получавам като услуга и не мога да бъда спокойна. Просто мисля, откакто зачестяват тези повреди, да мина на отопление с климатик и да приключа връзките си с Топлофикация ", споделя Росица.

Заради неналичието на парно 5 детски ясли са минали на електрическо отопление. Много родители обаче се тормозят за децата си, които би трябвало да учат онлайн от студените си домове.

Отстраняването на повредата се е забавило, тъй като е трябвало да се изчака развалените котли да изстинат, с цел да могат екипите да работят по тях.

" Надяваме се към 1 часа да завърши ремонта и да бъде възобновено топлоподаването, което вероятно до русенци ще доближи, до момента в който остарялата вода позагрее, ще бъде към ранните вечерни часове ", сподели инженер Севдалин Желев, изпълнителен шеф на „ Топлофикация-Русе ".

Освен с котлите, Топлофикация има проблем и с топлопроводите в града, които постоянно излизат отвън строя. Те са 80 км, само че мъчно могат да бъдат заменени, тъй като единствено един километър коства 1 милион лв..

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР