Снимка БулфотоРосен Плевнелиев обяви, че е останал дълбоко разочарован от

...
Снимка БулфотоРосен Плевнелиев обяви, че е останал дълбоко разочарован от
Коментари Харесай

Плевнелиев: ДБ ме унижи като десен избирател, да си изберат Манолова за шеф

Снимка Булфото

Росен Плевнелиев разгласи, че е останал надълбоко отчаян от десните в столицата и държанието им на балотажа. Той непосредствено упрекна " Демократична България " на Христо Иванов и Атанас Атанасов за разделянето вдясно и за това, че се е почувствал унизен като десен гласоподавател, написа Дарик.

" Трудно мога да споделя своето надълбоко оскърбление, като дясно мислещ човек, от това управлението на Демократична България да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Ами, напряко да си изберат Мая Манолова за началник и да вървят напред и да се знае кой - кой е ", възмути се някогашният президент в залата на НДК по време на националната следизборна среща на ГЕРБ за разбор на резултата от локалния избор.

" ГЕРБ сътвори здрав пиедестал на всички вероятни равнища, пазете го, единството е над всичко ", посъветва актива на ръководещата партия той. И установи, че при десните повече от 20 години не следим обединяване, " его след его ". " Останете дружно, тъй като имаме задача ", прикани още Плевнелиев.

Той разгласи още и същинската причина за загубата на Благоевград, където към този момент ще ръководи кмет, подсилен от Българска социалистическа партия.

" Боли ме за Благоевград ", призна още Плевнелиев, който е родом от този край, и сподели, че е разговарял с хиляди благоевградчани. " Искам да кажа същинската причина - даже не е това видео ", загатна той за танца с банкноти на чело в кръчмата с присъединяване на някогашния кмет Камбитов.

" В Благоевград, за жалост, в последните 4 години не се сътвори нито едно добре платено работно място. Днес Благоевград и Видин са двата града с най-нисък приход на човек и са на дъното на класацията в България и Европейски Съюз ", заключи на форума на ГЕРБ Плевнелиев.

Той не спести рецензии и към алената съпротива и президента Румен Радев.

„ Много бяха тези, които приказваха, че има големи изборни операции и това бяха тъкмо тези, които не споделиха нито една дума, когато беше осъществена най-голяма изборна операция – Костинбродската спекулация. И Радев, и Нинова, Манолова, Трифонов мълчат и не са споделили една дума за това какво се случи в Костинброд, а имат наглостта да приказват за почтени избори. Говореше се за битка с корупцията, само че нито един от тези хора, не е дал едно работещо решение. Президентът на България громи Народното събрание, държавното управление, само че по тематиката корупция не е излязъл с една концепция по какъв начин. Премиерът в служебното му държавно управление сподели, че е имало голям напън за подмолни назначения “, настоя той. Плевнелиев уточни още и че тези, които приказват за тирания, не са дали оценка за същинския тоталитарен режим.

„ И Радев, и Манолова, и Нинова мълчат и не дават оценка, а демонстрират зависимостта си. Корнелия Нинова и през днешния ден открива монументи на Тодор Живков “, отсече той.

" Чака ни най-тежката борба през 2021 - всичките тези герои Нинова, Манолова, Радев, Слави, ще ни прожектират една генералска борба, сред генерала президент и генерала министър председател. Истинската борба ще бъде не генералска, а борба на полезностите, битка сред демократи и популисти ", предизвести Плевнелиев и пожела на ГЕРБ да останат демократи.

" Вземайки мотив от думите на президента Плевнелиев и аз си задавам въпроса - можехме ли да бъдем тук повече, можеше ли да са тук от т. нар достоверна десница, другите обединения. Можеха. Вината за това не е нито на ГЕРб, нито на Съюз на демократичните сили ", съобщи и водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, също посетител на форума на ръководещата партия. 

" Аз през годините съм казвал, че сред нас и ДСБ няма идеологически разлики, само че след действието, което те започнаха в София на последните избори, подкрепяйки главния конкурент на десницата, а точно Българска социалистическа партия, ние с тях имаме идеологически разлики и мъчно ще бъдем дружно с тях ", отсече той.

" Безспорна е ролята на огромната партия. Резултатите ни са по-добри от резултатите, които бяха в Рефопрматорския блок. Но това не ни успокоява, това ни окуражи да работим повече, с цел да удържим България дясна. Основният извод е, че десницата е първа и ръководи, картата на България е синя, а Българска социалистическа партия не е опция ", заключи Румен Христов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР