Снимка БулфотоРодители се обявиха срещу новия формат на националното външно

...
Снимка БулфотоРодители се обявиха срещу новия формат на националното външно
Коментари Харесай

Родители се обявиха срещу новия формат на националното оценяване след 7 клас

Снимка Булфото

Родители се оповестиха против новия формат на националното външно оценяване след 7 клас. Основното им терзание е обвързвано с това, че в изпита по български език и литература ще се включват българските създатели, изучавани освен в 7 клас, само че и в 5-ти и в 6-ти, написа Дарик.

Защо това се схваща чак в този момент, откакто децата ни към този момент са приключили 5-ти и 6-ти клас, питат родителите. Те показаха подозрение, че всичко, обвързвано с новия формат, ще бъде изяснено до началото на новата образователна година и че ще има настоящи образователни пособия.

Бъдещите седмокласници са жертва на измененията в системата, безапелационни са родителите. Децата ни в пети клас използваха остарели учебници и учеха по добавки, тъй че на процедура ние не успяхме да се ориентираме по какъв начин е структуриран образователният материал, споделя Юлия Събева от Пловдив, майка на шестокласник.

" От друга страна, терзанията ни са свързани с обстоятелството, че в пети и шести клас се постановяваха разнообразни подходи при работа с литературни творби - приказвам освен за вида преразказ, а за характерност на герои и разнообразни дидактически задания. Тези задания не са работени през цялото време на пети клас, а последователно са налагани във времето. И в случай че в този момент обгръщат и творби от пети и шести клас, ще се наложи децата да се оправят сами, тъй като тези творби не са работени по формата, в който ще би трябвало да покрият в седми клас ", уточни тя.

Това, съгласно Юлия Събева, значи, че децата няма да могат да се подготвях сами, учителите няма да имат задоволително време за преговор и това ще накара от ден на ден родители да потърсят частни школи и уроци.

Такива промени не би трябвало да бъдат одобрявани преди началото на образователната година за учениците, които ще бъдат наранени, а да се отнасят да вземем за пример за децата, които наесен ще са в пети клас, безапелационна е Юлия Събева.
 
" Така преподавателите в учебно заведение ще могат да ги подготвят качествено и навреме ", уверена е тя.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР