снимка: БулфотоРазпространението на коронавируса изправи пред неочаквани затруднения големите технологични

...
снимка: БулфотоРазпространението на коронавируса изправи пред неочаквани затруднения големите технологични
Коментари Харесай

YouTube са премахнали 11 милиона видео клипа с неподходящо съдържание през първата половина на 2020г.

снимка: Булфото

Разпространението на ковид изправи пред непредвидени усложнения огромните софтуерни компании. Гугъл да вземем за пример се сблъскаха с огромно предизвикателство да правят мониторинг на съдържанието, като разпознават и отстраняват несъответствуващи видео клипове от услугата. Мерките за обществена изолираност също по този начин редуцират и броя на чиновници, които работят в отдела за качеството на наличие в YouTube.

Вместо това Гугъл употребяват автоматизирани системи, които наблюдават и блокират наличие, което не дава отговор на изискванията и високите стандарти на най-популярната видео услуга в интернет. Компанията разгласява обичайния си отчет, от който разбираме, че през второто тримесечие на годината системите на  са блокирали 11.4 млн. видео клипа. 

Преобладаващата част от наличието или 10.85 млн. материала са изтрити от автоматизирания програмен продукт на Гугъл. Намаляването на потенциала на действителната работна мощ, обаче не се е отразило значително на успеваемостта на YouTube, защото aлгоритмите за автоматизация са оперирали на още по-високи обороти от нормално, с цел да се оправят с трафика.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР