Снимка БулфотоРазкриха какво трябва са направят жените в България, за

...
Снимка БулфотоРазкриха какво трябва са направят жените в България, за
Коментари Харесай

Жените в България трябва да работят повече, за да получават по-висока пенсия

Снимка Булфото

Разкриха какво би трябвало са създадат дамите в България, с цел да вземат по-високи пенсии.  Жените в България би трябвало да работят повече, с цел да получават по-висока пенсия. Това е една от ограниченията, записани в Националния проект за деяние за поощряване на равнопоставеността на дамите и мъжете, чиято координацията е предоставена на министъра на труда и обществената политика. Планът е създаден за осъществяване на Националната тактика за поощряване на равнопоставеността на двата пола за 2021-2030 година и е качен за публично разискване, прецизира " Труд ".

В него е записано, че нужният застрахователен стаж за придобиване право на пенсия и за двата пола продължава да се усилва с по 2 месеца всяка година и доближава на 36 години и 2 месеца за дамите и 39 години и 2 месеца за мъжете през 2022 година Продължава и повишаването на възрастта за пенсиониране от 1 януари всяка година с по 2 месеца за дамите и с по 1 месец за мъжете. Мярката има за цел тя да се изравни за двата пола през 2037 година на 65 години.

По-дългото присъединяване на дамите в обезпечаването е мярка, която ще понижи разликата в размерите на пенсиите на двата пола. Нарастването на пенсионната възраст се отразява в по-дългото оставане на пазара на труда и надлежно по-дългото присъединяване в обезпечаване, което има значение за размера на получаваната пенсия, е записано в проекта.

Друга мярка в него, спомагаща за равнене на приходите на мъжете и дамите, са признатите промени в Кодекса за обществено обезпечаване. Те касаят метода на понижаване на осигурителния приход, от който се пресмята самостоятелният коефициент при установяване на размера на пенсиите на хората, родени след 31 декември 1959 година, които ще получават и втора пенсия от повсеместен пенсионен фонд.

При установяване размера на редукция на пенсията от Национален осигурителен институт ще се вземе поради и прехвърлянето от държавния бюджет в размер на 12 на 100 върху сбора от осигурителните приходи на всички обезпечени лица за интервала от 2009 година до 2015 година в това число, и ще се отчетат годините стаж със и без обезпечаване в частен пенсионен фонд. Така ще се подсигурява по-висок размер на новоотпуснатите пенсии за стаж и възраст на дами, родени след 31 декември 1959 година, написа още в документа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР