Снимка БулфотоРазходите за заплати и осигуровки на служителите на БНБ

...
Снимка БулфотоРазходите за заплати и осигуровки на служителите на БНБ
Коментари Харесай

31 млн. годишно – разходи за заплати в БНБ. Шефът й с 16 849 лв на месец

Снимка Булфото

Разходите за заплати и осигуровки на чиновниците на Българска народна банка през 2018 година възлизат на 31,554 млн. лева, пише  trafficnews.bg .

С решение от 30 юли 2015 година на Управителния съвет на Българска народна банка месечната заплата на шефа на Българска народна банка Димитър Радев е 15 368 лева, на подуправителите – 13 173 лева, а на другите членове на УС – 4391 лева Това е посочено в доклада на Българска народна банка за 2019 година, който е импортиран в Народното събрание.

През 2015 година беше решено шефът на Българска народна банка да получава заплата в размер на 70% от междинното месечно заплащане на шефовете на на банките в България, подуправителите да взимат по 60% от парите на шефовете на банки, а членовете на УС – 20%.

През последните години обаче възнагражденията на управлението на Българска народна банка изостана с към 9,6% от по този начин избраните рамки. Затова от началото на актуалната година заплатата на шефа на Българска народна банка Димитър Радев бе нараснала на 16 849 лева

Тримата подуправители взимат по 14 442 лева, а останалите трима членове на Управителния съвет, който нямат ежедневни оперативни функционалности взимат по 4814 лева

Броят на чиновниците в Българска народна банка е 886, а в дъщерните й предприятия работят още 274 души.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР