Снимка БулфотоРазговорът би следвало да се движи някъде между адекватната

...
Снимка БулфотоРазговорът би следвало да се движи някъде между адекватната
Коментари Харесай

Томислав Дончев: По-дръзките усилия ще доведат до по-добър резултат в икономиката

Снимка Булфото

Разговорът би следвало да се движи някъде сред съответната диагностика и упоритостите за това, което желаеме да реализираме. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев по време на кръглата маса " За конкурентоспособна и просперираща българска стопанска система ", съобщи кореспондент на Novini.bg

Икономиката сякаш е точна просвета, а сега се оказва по-идеологизирана от историята, тъй като едни и същи цифри може да бъдат обект на разнообразни разбори. Днешният Брутният вътрешен продукт е към 2,5 пъти по-висок от времето на зрелия социализъм. Това не е мотив за горделивост, само че е част от съответната равносметка. Трябва да разчертаем съответни мерки за това какво вършим оттук насетне. Ние имаме лимитирана опция да продаваме на вътрешния си пазар, за разлика от огромни страни като Китай да вземем за пример. Добре е да създадем подробен разбор за изгубените рефлекси сред просвета и промишленост и за това по какъв начин те да се върнат. Въпрос на време е, ние добре знаем пътя, съобщи Дончев.

Два са методите са по-добро богатство на нацията - да произвеждаме повече и да продаваме повече. Днес огромната тематика е по какъв начин българската стопанска система да емигрира на идващото еволюционно ходило – от там, където най-важното ни преимущество са ниските разноски за труд. Оттук нататък това не може да бъде нашето преимущество, то ще ни пречи и ще се самовзриви. На годишна база имаме най-малко 8% растеж на база на разноските за труд, което е по-високо от растежа на продуктивността. Следващият стадий е по-труден - висока добавена стойност, нововъведения, стопанска система, основана на знанието. Тук диалогът не трябва да се свежда до това какви пари ще отдели страната. Това е единствено началото на диалога. В такава сфера държавната интервенция може да създаде и вреди, освен изгоди, пазарът може да бъде килнат, уточни вицепремиерът.

По думите му би трябвало да има цифровизация във всички сфери на стопанска система. Тук има голям запас за повишение на успеваемостта, означи Дончев.

Колкото са по-дръзки напъните ни, толкоз ще е по-добър резултатът, приключи Томислав Дончев.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР