снимка: БулфотоПроцедурата ще осигури и по-добри доходи за българските производители.Потребителите

...
снимка: БулфотоПроцедурата ще осигури и по-добри доходи за българските производители.Потребителите
Коментари Харесай

България поиска от Европейската комисия българското кисело мляко и бялото саламурено сирене да бъдат вписани като защитени продукти

снимка: Булфото

Процедурата ще обезпечи и по-добри приходи за българските производители.

Потребителите пък ще имат и спомагателна гаранция за произхода им.

Заявлението е задоволително добре стимулирано и се чака то да бъде утвърдено, оповестиха от Министерството на земеделието и храните

С регистрацията на българското кисело мляко и българското бяло саламурено сирене ще се реализира отбрана и затвърждаване на репутацията и високото качество на тези обичайни български артикули, предава БНР.

Процедурата ще обезпечи и по-добри приходи за българските производители, сподели Елка Божилова от земеделското министерството и добавя изгодите от патента:

„ И да не забравяме, че те са част от визитната картичка на страната. От друга страна също производителите ще получат право на европейските знаци за качество върху тези артикули, което ще ги отбрани от нелоялна конкуренция и корист с тях. Потребителите пък ще имат и спомагателна гаранция за произхода им и за обезпеченото качество, защото ще се следи за съблюдаване на спецификациите на продуктите “.

Българските консуматори ще чакат обещаните гаранции, тъй като в този момент не всички имат вяра на това, което се предлага в магазина:

„ Много постоянно ни лъжат, че е българско “;

„ Чела съм  и знам какъв брой хубави има за храна работи, и по този начин ядат си, както си е същинско “;

„ Някакви фирмени магазини за такова произвеждане, има единствено два в София, което е за срамотите, че се злоупотребява с гордостта на България с киселото мляко “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР