Снимка: БулфотоПропадна възможността Бойко Борисов да дойде в Народното събрание.

...
Снимка: БулфотоПропадна възможността Бойко Борисов да дойде в Народното събрание.
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли предложението за изслушване на Борисов за ваксините. Скандал след гласуването

Снимка: Булфото

Пропадна опцията Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание. Депутати упорстваха той да бъде изслушан за имунизациите, само че това няма да се случи.

Парламентът отхвърли предлагането за чуване на премиера Бойко Борисов за имунизациите. 

" За " гласуваха 51 народни представители,  " срещу " 88 присъствено, дружно с 8 отдалечено или общо 96 депутати. 

Резултатът от гласуването провокира скандал в Народното събрание. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че единствено министър председателят може да даде съответна информация за имунизациите против ковид. Нинова упрекна министър-председателя за неналичието на осведоменост в обществото. От Българска социалистическа партия обявиха, че не са срещу закупуването на имунизациите, само че желаят бистрота за количеството, действието и харченето на средствата за имунизация. 

Нинова акцентира, че министър-председателят неглижира Народното събрание. " Борисов отхвърля да поеме отговорността за последствията от рецесията, желае от нас да му подпишем празен чек и да ни употребява като индулгенция за купуването на ваксини против COVID-19. Ние желаеме да гласуваме осведомено, аргументирано и с грижа за хората ", съобщи от парламентарната естрада тя.

" Българското общество е разграничено по тематиката COVID-19 и имунизациите. Единственият метод да дадем успокоение е да подсигуряваме осведоменост и бистрота ", коментира Корнелия Нинова, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР