Снимка БулфотоПроф. Тодор Кантарджиев изнесе последни данни за последиците от

...
Снимка БулфотоПроф. Тодор Кантарджиев изнесе последни данни за последиците от
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Отворим ли нощните заведения, пак ще минем в най-предните редици по заболеваемост,

Снимка Булфото

Проф. Тодор Кантарджиев изнесе последни данни за последствията от коронавируса в България. Той изясни също за какво не би трябвало да отваряме нощните заведения.  Предупредихме с сътрудниците от щаба, че с разпространяването на английския вид на вируса репродуктивното число ще се повиши. Последните седмици имахме значително понижаване на новите случаи въз основата на 14-дневна калкулация, като най-ниското за страната беше на 26 януари – 85. Вече минаваме на 110 инфектирани на 10 000 души. В момента 10 души заразяват 12. Това заяви на брифинга на Националния действен щаб шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

,,Ако обстановката продължи по този метод, може да стане 10-има да заразяват 16. Когато отхлабим ограниченията и станем симпатични на хората и отворим нощните заведения и нощните заведения, тогава цифрата ще се повиши и 10 души ще заразяват 29``, означи проф. Кантарджиев.

А когато това стане, ще надминем бройките по дневна заболеваемост и отново ще минем в най-предните редици по заболеваемост, предизвести той.

Мерките са толкоз меки! Просто носенето на маска и несъбирането на доста хора. Разбираме и съчувстваме на тези, които са останали без работа, само че това се прави от двеста години и само това лимитира разпространяването на вируса, безапелационен бе проф. Тодор Кантарджиев, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР