Снимка: БулфотоПрезидентът Румен Радев свика среща със службите, във връзка

...
Снимка: БулфотоПрезидентът Румен Радев свика среща със службите, във връзка
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Не трябва униформените да бъдат упреквани за това, че са били с каски и щитове

Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев свика среща със службите, по отношение на насилието против протестиращи на втори септември.

На огромна част от въпросите, които зададохте няма по какъв начин да отговоря в наличието на медиите и изобщо информацията, с която разполагаме е класифицирана, а друга защото са ни били предоставени обособени дейности от страна на прокуратурата, което се извършва от разнообразни служби в Министерство на вътрешните работи. Там аз особено нямам съответно позволение от наблюдаващ прокурор.

Първо - на въпроса за какво е наложена брутална мощ върху протестиращите аз бих попитал за какво протестиращите постановиха брутална мощ върху чиновници, които с никакви средства не ги предизвикаха. Ако един служител на реда, който е застанал в кордон, би трябвало да му се упражни това брутално принуждение.

„ Във всички наши дейности в тези над 50 дни, в които се правят протестни дейности в нашата страна – не споделям единствено столицата, тъй като знаем, че такива има още в няколко градове на България – полицейските чиновници, по най-категоричен метод демонстрираха, че не взимат страна. Те бяха безусловно толерантни. Стремяха се да не се намесват “, безапелационен бе основен комисар Ивайло Иванов.

Той акцентира, че не трябва униформените да бъдат упреквани за това, че са били с каски и щитове, тъй като това са персонални защитни средства. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи увери, че водното оръдие, което ни е дарено от белгийската полиция, не е било потребление по време на антиправителствените демонстрации. Използвано е само един път и то преди доста години.

Ивайло Иванов разяснява още, че с изключение на на вербална експанзия и замеряне с разнообразни твърди предмети, служители на реда са били и хващани за слабините от протестиращи, без това да е видно за камерите на публицистите. Полицай е бил настанен и в Министерство на вътрешните работи болница с контузия в региона на тестисите от взривно устройство.

„ Тези момчета и девойки вечерта трябваше да се приберат. Трябваше да прегърнат със своите близки, родственици, другари. Защо си мислите, че момчетата и девойките в тези кордони се интересуват от политика или споделят вижданията на тази или онази политическа партия? Те са служители на реда и това е техният дълг “, съобщи основния комисар, който изрази остро противоречие с изказванието, че служители на реда са правили принуждение върху протестиращи жители.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР