снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев ще издаде указ за провеждане на

...
снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев ще издаде указ за провеждане на
Коментари Харесай

Радев: Издавам указ за пресрочни избори на 11 юли

снимка Булфото

Президентът Румен Радев ще издаде декрет за осъществяване на пресрочните парламентарни избори на 11 юли. Той изясни пред новия състав на ЦИК какви са мотивите за тази дата, написа. 

Тя се дефинира от дейностите на партиите в Народно събрание, конфигурацията им и невъзможността да излъчат държавно управление, както и Конституцията, която дава период до два месеца след разформироване на Народно събрание и условията на закона и Изборния кодекс, където се повеляват ясни дни и периоди, обясни той.

Не аз дефинирам датата, за 4 юли няма по какъв начин да се справите, тъй като автоматизирано нарушавате закона. Не може да се отсрочва и след 11 юли, тъй като не може да се стои тази настройка в Народното събрание, не върви и държавното управление в оставка да стои дълго време, както и е значимо за изборната интензивност, посочи Румен Радев. Проучване на неговия екип пък сочи, че избори юли не са правени - освен едни на 5 юли 2009 година, когато е имало парламентарни избори.

Президентът заяви, че ще има декрет в период с специфичност, че поради това, което е взето в Народно събрание като решение, би трябвало да стане дружно с оповестяването на служебното правителство с мораториум, само че това ще се почисти, посочи още Румен Радев.

Той прикани новия ръководител Камелия Нейкова и новия състав на ЦИК да стартират единодушие занапред.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР