снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев се бори за властта, иска да

...
снимка БулфотоПрезидентът Румен Радев се бори за властта, иска да
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев иска да вземе властта, но БСП вече му дърпат килимчето. Ще падне жертва на ДПС

снимка Булфото

Президентът Румен Радев се бори за властта, желае да я вземе. Но от Българска социалистическа партия към този момент се пробват да му издърпат килимчето, а от Движение за права и свободи упорстват за оставката му. Ако Българска социалистическа партия желаят да играят с Движение за права и свободи, точно Радев ще падне жертва. 

Това разяснява пред    Росен Плевнелиев.

Ето какво разяснява той във връзка с обстановката в страната все още:

Не бива да слагаме розовите очила, когато сме изправени пред една невиждана до в този момент рецесия и тестване пред хората. Тук към този момент сме в областта на толкоз сложна обстановка, толкоз чуплива. Хората са доста изнервени. Икономиката е на ръба, доста хора са на път да изгубят работата си. Виждате какво се случва в интернационален аспект – до Китай и Русия. Пред очите ни всичко се трансформира за минути. Важно е в този миг страните, нациите да имат водачи, които да са на висотата на упованията на жителите.

Защо страните в Азия съумяха, а ние в Европа и Съединени американски щати сме в тежка, вторична вълна, която демонстрира какъв брой системите ни са нереформирани, неефективни.

Ние изглеждаме разграничени, слаби, в личната си неспособност, да дадем добър образец. По време на първата вълна стояхме доста добре. Какво се счупи? Когато е мъчно и тежко, всички дружно би трябвало да носят кръста, по какъв начин да извадим нацията от компликациите.

Относно Бюджет 2021. Дефицитът на страните в Европейски Съюз ще бъде към 10 %. Има единствено три страни с недостиг под 3 % и ще дават отговор на Маастрихтските критерии. Една от тези страни е България. Това е виновна политика за идващото потомство. Защото, когато дефицитът е 10 %, цената ще я заплащат младите. Когато дефицитът е под надзор – всичко е наред.

Има голяма неустановеност и Бюджет 2021 се пробва да интегрира тази неустановеност. Дават се пари за всички вероятни браншове, които изпитват огромни компликации. Доволен съм, че се гони границата на 3 % недостиг.

Секторът на опазването на здравето остава нереформиран. Същото се отнася за правораздаването. Много се надявам на електронното опазване на здравето.

Относно абсурда с „ Три морета “ и Румен Радев. Аз съм създател на тази самодейност. Радев е в интернационална изолираност, отвън България не се употребява с доверие. Никога не е имало такова ниско равнище от позиция на външнополитическа интензивност. Тя даже не му е и забавна. Той се бори вътрешнополитически. Това му е значимо. Иска да вземе властта. Затова му трябваше семейството на самодейността „ Три морета “. Все си мисля, че Радев е по-близо до Правец – и като нрав, и като политика. Имам възприятието, че и Българска социалистическа партия към този момент му дърпат килимчето.

Да се избере президент без поддръжката на една от двете огромни политически партии е невероятно.

Изключително тежко е на ГЕРБ сега. Бойко Борисов можеше да си вдигне шапката и да си тръгне. Той реши да носи кръста, включително и политическа партия ГЕРБ, до край. Намирам това за виновна държавна позиция.

Освен това, обединението на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия работи. В същото време, Движение за права и свободи изиска оставката на Румен Радев. Тук играта ще бъде напълно друга. Ако Българска социалистическа партия желаят да играят с Движение за права и свободи, а те постоянно са играели дружно, Радев ще падне жертва. Популизмът е съвременен и забавен на хората до време. Нататък има други полезности.

За изборите в Съединени американски щати. Аз се гордея, че познавам Обама и Байдън. Имал съм две срещи с Байдън. Познаваме се добре, слушал съм две негови речи. Той е добър общественик. Тръмп е популист и гледаше на първо място себе си. Нацията е тежко разграничена. Първото нещо, което Байдън би трябвало да направи, е да лекува раните на дълбокото разделяне. Спокойно можем да кажем, че това ще бъде политиката на Обама. Защото Джо Байдън беше дясната ръка на Обама. Тръмп се опитваше да раздели Европа. Може би след година – две ще забележим и първата жена-президент на Съединени американски щати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР