снимка БулфотоПрезидентът Реджеп Тайип Ердоган проведе преговори при затворени врата

...
снимка БулфотоПрезидентът Реджеп Тайип Ердоган проведе преговори при затворени врата
Коментари Харесай

Среща Ердоган-Сарадж в Истанбул

снимка Булфото

Президентът Реджеп Тайип Ердоган организира договаряния при затворени врата с ръководителя на приетото от Организация на обединените нации либийско държавно управление, преди срещата в Мароко сред делегати на изумената от войната конкурентна администрация на страната, съобщи БГНЕС.

Срещата на Ердоган с ръководителя на основаното в Триполи Правителство на националното съглашение (ПНС) Файес Сарадж се организира в Истанбул, съобщи турското президентство, без да дава детайлности.

Снимка от срещата, оповестена на уеб страницата на президентството, демонстрира, че Ердоган и Сарадж стоят един до друг, позирайки пред камерата с непроницаеми изражения. Не бе направено изказване пред медиите.

След свалянето и убийството на дългогодишния деспот Муамар Кадафи през 2011 година в подкрепеното от НАТО въстание, Либия е разкъсвана от принуждение, като нейните съперничещи администрации се борят за надзор, а интернационалните сили поддържат военно всяка.

Турция поддържа ПНС против военачалник Халифа Хафтар, който е подкрепян от Египет, Обединените арабски емирства и Русия. Миналата година Анкара подписа съглашения за сигурност и морски връзки с ПНС и изпрати безпилотни летателни апарати, които трансформираха обстановката във все по-сложната война и помогнаха на държавното управление на Сарадж да победи против силите на Хафтар.

Миналия месец двете враждуващи страни оповестиха поотделно, че ще прекратят всевъзможни военни дейности и ще проведат национални избори, приветствани от международните сили, след поредност от безплодни начинания през последните години за прекъсване на спора.

" Делегати от съперничещите администрации ще се срещнат за договаряния в Мароко през днешния ден ", каза дипломатически източник. Дискусиите ще се проведат в крайбрежен курорт на юг от столицата на Мароко, Рабат, и ще бъдат посетени от петима делегати от всяка страна, сподели марокански дипломатически източник.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР