Снимка: БулфотоПрезидентът на България в периода 2012 - 2017 г.

...
Снимка: БулфотоПрезидентът на България в периода 2012 - 2017 г.
Коментари Харесай

Плевнелиев: Борисов пита нещо елементарно - как така с пълно единодушие се гласува всичко? Явно има задкулисие

Снимка: Булфото

Президентът на България в интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев разяснява обстановката в Народното събрание и изявленията на партиите, както и това на Бойко Борисов от през днешния ден.

" Без да съм представител на Борисов, само че въпреки всичко аз слушах деликатно и разбрах какво той сподели през днешния ден. Това, което той сподели, се базира на обстоятелства. Той ясно съобщи, че в Народното събрание има голямо болшинство и зададе един обикновен въпрос, който аз също си задавам - по какъв начин по този начин с цялостно единогласие се гласоподава всичко - това значи, че някой някъде договаря и това се назовава задкулисие ", сподели Плевнелиев в предаването " Пресечна точка по Нова телевизия, написа Novini.bg.

" Нямаше несъгласие сред думите му: " Ще се бием " - той имаше поради Политическа партия ГЕРБ. Аз не смятам, че той е обидил партия Има Такъв Народ, тъй като сподели едно " Ако ". Все отново ние чакаме те да създадат държавно управление. Защото смятам, че това е посланието, което всички други партии споделяха - в случай че въпреки всичко има държавно управление, то ще бъде с мандата на Има Такъв Народ. И аз доста скърбя до каква степен докарахме нашата народна власт. Защото Бойко Борисов приказва, Слави Трифонов мълчи. Втората политическа мощ мълчи. И това е нещо доста трагично. Сега да забележим по какъв начин " ще изметат " 800 000 българи, 135 кмета, не знам какъв брой регионални шефове. Да забележим по какъв начин ще ги изметат ", разяснява той.

От " ИТН " разкриха ще договарят ли с ГЕРБ за държавно управление

Плевнелиев съобщи, че има няколко имена, почтени имена, които биха били кандидат-президенти. Едното е на Кристалина Георгиева.

" Едно служебно държавно управление може да свърши доста работа. Аз съм назначавал две служебни държавни управления и всяко едно от тях свърши доста добра работа. Правителството на Марин Райков избави доста национална пара след банкрута на КТБ. Второто служебно държавно управление изми срама, че нашата катедрала " Св. Александър Невски " беше противозаконна и освен това нашият патриарх си нямаше патриаршески дом. Ние това безсрамие го изчистихме ", съобщи той.

" Аз смятам, че ще има избори. Но президентски избори. Ако в този момент тръгнете на парламентарни избори - моят съвет към всички - най-малко си променете бюджета ", съобщи още Плевнелиев.

За плана за мажоритарни избори, той съобщи: " Винаги съм казвал, че най-хубавата изборна система е смесената - при която половината народни представители се избират мажоритарно, втората - партийно. Но и двустепенна мажоритарна система да се гласоподава, дано да я създадем, това ще ни приближи до американския модел ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР