Снимка БулфотоПрез следващото денонощие облачността над страната ще е променлива,

...
Снимка БулфотоПрез следващото денонощие облачността над страната ще е променлива,
Коментари Харесай

Синоптикът Анна Дякова каза какво време ни очаква днес - да вадим ли летните дрехи?

Снимка Булфото

През идващото денонощие облачността над страната ще е променлива, по-често забележителна. На места, основно в Южна и Източна България ще има валежи от дъжд. Разкъсвания и понижения на облачността ще има денем над Дунавската низина. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър.

Минимални температури сред 3° и 8°, оптимални сред 12° и 17°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Анна Дякова.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще остане по-ниско от междинното за март. По Черноморието облачността ще най-вече забележителна и на доста места ще превали дъжд. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°. В планините ще е най-вече облачно, на доста места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

В петък и събота с югозападен вятър ще се затопля, по-чувствително втория ден, когато вятърът и ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините. Максималните температури тогава още веднъж ще са близки, тук-там и по-високи от 20°. Вероятността за превалявания е дребна, облачността ще е раздрана, най-вече висока и междинна, по-значителна през първия ден. През нощта против неделя и в неделя от запад на изток ще превали, тук-там краткотрайно преваляванията ще са интензивни. Силният югозападен вятър ще се смени с сдържан северозападен, в източните региони - север-североизточен. Ще стартира бързо намаляване на температурите, сензитивно ще бъде в Северна България, изключително в североизточните региони. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР