Снимка БулфотоПрез следващата година ще бъде осветена новата църква във

...
Снимка БулфотоПрез следващата година ще бъде осветена новата църква във
Коментари Харесай

През 2020 г. ще бъде осветена новата църква във Варна

Снимка Булфото

През идната година ще бъде осветена новата черква във Варна - " Св. Прокопий Варненски ", сподели през днешния ден Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. По думите му това ще съвпадне и с честванията на 210 години от успението на светеца, заяви Българска телеграфна агенция.

Иконостасът в храма към този момент е инсталиран, предстоят единствено довършителни действия, добави владиката. Според него до освещаването няма да са подготвени единствено всички фрески, чието изографисване ще продължи поетапно.

През идната година би трябвало да стартира и ремонт на покрива на емблематичния за Варна Катедрален храм, добави митрополит Йоан. Той посочи, че цялата документи за осъществяването на този план към този момент е завършена. По думите му, за ремонта, който планува и позлатяване на куполите, ще бъдат нужни над три милиона лв.. Малка част от средствата към този момент са обезпечени благодарение на страната, общината и самата митрополия. Останалите ще се събират посредством дарения.

Ремонтът на покрива и куполите на Катедралата ще бъде външен, той няма да прекъсне отслужването на богослужения, посочи митрополит Йоан.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР