Снимка БулфотоПрез последните два месеца показахме, че можем да бъдем

...
Снимка БулфотоПрез последните два месеца показахме, че можем да бъдем
Коментари Харесай

Образователният министър притеснен от отварянето на моловете

Снимка Булфото

През последните два месеца показахме, че можем да бъдем внимателни, заради което от ден на ден интензивности в страната започнаха да се отварят. Все отново би трябвало да имаме поради че пандемичната обстановка не е свършила и ще се наложи да продължим да бъдем внимателни. Такова мнение изрази просветителният министър Красимир Вълчев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия, представен от вести.бг.

На въпрос дали около отварянето на моловете от понеделник съществува риск огромен брой от учениците да се съберат на групи в тях, министър Вълчев съобщи, че има известна паника в тази посока.

,,За малолетните възпитаници отговорността се носи от родителите, само че за по-големите възпитаници се надявам да имат тази зрялост и да не го вършат. Ето за какво когато отворят порти и учебните заведения, преподавателите ще би трябвало да изнесат къси беседи пред класа за обстановката, в която се намираме, и какво е целесъобразно и какво не е целесъобразно да се прави``, коментира Красимир Вълчев.

,,Училищата се дезинфекцират всяка седмица, даже ще бъдат по-безопасни от един магазин. Няма да се позволява скупчване в двора на учебното заведение, както и в самите стаи. Ще има по 10 възпитаници в стая и ще бъдат разредени. По време на самия зрелостен изпит ще имат правото да си смъкват маските, само че ще би трябвало да дойдат с маски``, посочи просветния министър за идните матури.

,,Квесторите към този момент са проведени за матурите. За момента нямаме потребност от спомагателни пространства, като за провеждането на изпитите, с изключение на класните стаи, ще бъдат употребявани физкултурните салони и столовата``, изясни още той и добави, че по така наречен училища-гнезда също няма да се позволяват скупчвания, а всичко ще бъде или електронно, или по график.

,,Абитуриентите ще имат опция да се снимат в учебните дворове в деня на своето изпращане, защото за тях този миг е с прочувствена стойност. Изготвен е протокол, който ще бъде разпратен до учебните заведения, само че разчитаме, че и самите зрелостници ще проявят както отговорност, по този начин и творчество във връзка с това какъв обред за привет ще употребяват, защото прегръдките и целувките няма да са разрешени``, подсети министър Вълчев.

Относно кандидатстудентските изпити Красимир Вълчев посочи, че в някои от ВУЗ-овете изпитите ще бъдат в електронна среда, до момента в който други ще изискват наличие, като даде образец с медицината.

,,Дистанционното образование е неизбежно, изключително през това десетилетие. Учениците ще се върнат някой ден в класните стаи, само че и електронното обучение ще продължи да се развива. Всяка една грипна почивка ще бъде в електронна среда, тъй че ще продължим в дейностите в тази тенденция. Предвижда се също по този начин огромно образование на учителите за използването на електронните ресурси``, разяснява в умозаключение просветителният министър.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР