Снимка: БулфотоПрез нощта над страната ще бъде ясно и почти

...
Снимка: БулфотоПрез нощта над страната ще бъде ясно и почти
Коментари Харесай

Вижте къде ще гърми и трещи в събота

Снимка: Булфото

През нощта над страната ще бъде ясно и съвсем безшумно, а на следващия ден слънчево, след обяд с купеста, над планинските региони от Западна и Централна България и купесто-дъждовна облачност и основно там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, най-вече източен вятър, написа Блиц. 

Максимални температури сред 29° и 34°, в София към 29°. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна - малко по-високо от междинното за месеца. Това заяви дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Предимно слънчево ще бъде над планините, към и след обяд с купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра към 23°, на 2000 метра – към 15°.

В неделя и понеделник ще бъде слънчево, към и след обяд – с купеста облачност, само че без превалявания. Температурите ще се покачат и оптималните втория ден ще бъдат най-вече сред 31° и 36°.

Във вторник изначало над Източна България, по-късно и в други региони из страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, вероятни са и градушки, а тук-там в Източна и Централна Северна България явленията ще бъдат интензивни.

В западната половина от страната от северозапад, в източната - от североизток, ще проникне относително студен въздух.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР