Снимка: БулфотоПремиерът Бойко Борисов призна за свой най-голям грях, че

...
Снимка: БулфотоПремиерът Бойко Борисов призна за свой най-голям грях, че
Коментари Харесай

Борисов: Най-големият ми грях е, че научих българите да карат без пари по магистралите

Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов призна за собствен максимален грях, че е научил българите да карат без пари колите си по автомагистралите. Това стана, до момента в който той возеше в служебния джип вицепремиера Красимир Каракачанов и строителния министър Петя Аврамова към автомагистрала " Хемус ", с цел да открие публично новия сектор от Ябланица до Боаза, написа trafficnews.bg. 

" Най-големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари ", разяснява Борисов, визирайки забавянето на въвеждането на тол таксите за аутобаните. " Виждате какви двойни мантинели, какви огради за сигурност. Това е едно извънредно оборудване. И продължаваме с нова мощ. За мое най-голямо страдание изобщо нямаше план за " Хемус ". Никой в никакъв случай не е мислил да я прави. Така че в този момент продължаваме да проектираме. Никога не е въображаемо да се развива инфраструктура в България ", сподели още той.

" Тук, като пристигнах за първи път, имаше една планина. 6 месеца предварително я пускат. Ние не купуваме единствено Ф-16 и не подвигаме единствено заплатите на защитата, а по едно и също време строим и проектираме, с помощта на държавното управление и на съдружните сътрудници. Ако сме по този начин постоянни, при този растеж на стопанската система и доходи, в границите на 3-4 години ще свършим автомагистралата “, посочи Борисов.

После преряза лентата на новия сектор от 9,3 км сред Ябланица и Боаза, който е с по две дейни ленти и една спешна във всяка посока на придвижване. Изградени са 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. 

" В правата е най-големият армонасип, изграждан до момента у нас - 45 метра общ насип, с височина от 25 м на армирания насип ", изясни на премиера министър Петя Аврамова.

Става дума за съвсем отвесна стена на откоса като в структурата й са вложени специфични укрепителни мрежи и системи. В строителството на правата са положени близо 104 000 тона асфалт, а за обезпечаването на сигурността на придвижване са инсталирани 40 км мантинели от най-голям клас и 24,5 км защитни мрежи.

На друг стадий на осъществяване са още 150 км от автомагистралата, които се финансират със средства от републиканския бюджет. Целта е строителството на цялото трасе да завърши до 2023 г. 

В построяването на правата са вложени 66 млн. лева с Данък добавена стойност и средствата са от държавния бюджет.

Борисов разяснява и изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че ще отвори „ границите към Европейския съюз за сирийските бежанци “. 

" Няма мощ, която да спре бежанците да навлязат на територията на Европа. Ако дойдат 50-100 хиляди на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат ”, уточни Борисов. После побърза да успокои за какво това няма да стане.

" Нашите връзки с Турция са добросъседски и доста пъти, когато Европа е била срещу него, единствено аз съм отивал там. Натискът от турската граница - през вчерашния ден един човек е влезнал оттова, през днешния ден ", съобщи министър председателят.

" Докато сме с Каракачанов няма ужасно ”, съобщи министър председателят. От своя страна военният министър уточни, че съображение за терзания няма. Въпреки това са взети всички ограничения.

" До този миг натискът на българска граница е нула и ние по тази причина настояваме съглашението сред Европейски Съюз и Турция да се съблюдава ", сподели още един път министър председателят и означи, че методът би трябвало да бъде изкусен. " Колкото сме по-пестеливи с думите в тази обстановка, ние с Турция нямаме проблеми сега ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР