Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов не подкрепи позицията на Великобритания, че

...
Снимка БулфотоПремиерът Бойко Борисов не подкрепи позицията на Великобритания, че
Коментари Харесай

Борисов мнителен: Не е сигурно, че Русия е отровила Скрипал

Снимка Булфото

Премиерът Бойко Борисов не поддържа позицията на Англия, че Русия е виновна за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му, написа dnes.dir.bg.

Пред български публицисти в Брюксел той разяснява: 

" Има един доста рисков факт, който изисква цялата колегия, която може да проверява сходни закононарушения да се заеме с това - че имаш терористичен акт, неразрешен с конвенции и с какво ли не - военен токсичен газ във Англия. Безспорен факт е, че причинителите и на първо място поръчителите, би трябвало да бъдат разкрити, тъй като щом в ресторант във Англия могат да пуснат подобен газ, те могат да го пуснат и в Брюксел. С оръжие, което всички сме отрекли и то във Англия - това закононарушение би трябвало да е в прожектора на цялата демократична и международна общност, тъй като не се ли намерят поръчителите, всички ще живеем в боязън и неустановеност и могат да загинат хиляди ". 

Борисов акцентира, че единствено преди две години и в Брюксел имаше терористични актове. 

" Ако е с военен газ, това е чудовищно закононарушение. С оръжие, което всички сме отрекли и забранили, във Англия, а не в по-малка страна, с по-слаби служби. Това закононарушение би трябвало да бъде в прожектора на цялата международна демократична общност. Това може да бъде пуснато в метро, във вентилационни съоръжения, може да загинат хиляди или десетки хиляди в спортни зали и игрища ", добави министър председателят. 

На въпрос по какъв начин ще разяснява позицията на Англия, че Русия стои зад отравянето, Борисов отвърна: 

" Аз съм подозрителен човек, когато знаем кой, тогава ще го разясняваме, до този миг кой би споделил, че е несъмнено. Обикновено в такива случаи в никакъв случай не е това, което наподобява на пръв взор. От една страна е доста плоско, видно, брутално, насочващо. В един миг някой споделя, че това бил ползата на президента на Русия Владимир Путин да увеличи изборната интензивност. Не мисля, че имаше човек на света, който да се съмнява, че Путин ще завоюва изборите. Ако е правилно, че той може да повлияе на изборите в Съединени американски щати, за него би било детска игра да го направи за своите избори ". 

Запитан дали Лондон би трябвало да си сътрудничи с Москва в следствието, той сподели: 

" Аз мисля, че да давам ум на Русия и Англия, би било нескромно, за мене е значимо да се разкрият поръчителите, тъй като те могат да поръчат на всички места всичко ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР