Снимка: БулфотоПравителството продължава да дава плажове на дългосрочни концесии на

...
Снимка: БулфотоПравителството продължава да дава плажове на дългосрочни концесии на
Коментари Харесай

OFFnews.bg: Правителството пак даде плажове на близки до бившата ВИС

Снимка: Булфото

Правителството продължава да дава плажове на дълготрайни концесии на сдружения, близки до някогашната силова формация ВИС. Това излиза наяве от решенията на днешното съвещание на кабинета Борисов-3, оповестява.

Днес бяха избрани стопани на шест морски плажа.

Компания на име „ Съмъртийм “ ЕООД е избрана за концесионер на морски плаж „ Робинзон “, община Несебър, на който убития Илия Павлов бе притежател на един от първокласните хотели.

Едноличен притежател и шеф на новоизбрания концесионер е Борис Севдалинов Гюнелиев. Освен в тази компания той е съсобственик на сдружението " БИЙЧ РЕВЮ " ООД, в което си партнира с Петър Пасков, който пък е измежду съдружниците в " Ла Страда " ООД дружно с Пламен Тимев-Ганди и убитите братя Васил и Георги Илиеви.

Само преди 4 месеца държавното управление на Бойко Борисов даде плажа в Обзор на " БИЙЧ РЕВЮ " ООД.

Според днешното съобщение на Министерски съвет компанията на Гюнелиев се избира за концесионер на плаж " Робинзон " за период от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно заплащане е 66 089,66 лева без Данък добавена стойност. Размерът на концесионното заплащане за всяка година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 4,50 на 100 без Данък добавена стойност. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни действия на морския плаж за периода на концесията са в размер на 56 862 лева с Данък добавена стойност.

С друго решение на държавното управление, също от през днешния ден, „ Съмъртийм “ ЕООД е избран също за концесионер на морски плаж „ Кранево - централен “, община Балчик, област Добрич.

Концесионерът се избира за период от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно заплащане е 119 387,74 лева без Данък добавена стойност. Концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 6,10 на 100. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни действия на морския плаж за периода на концесията в размер на 35 892 с Данък добавена стойност

„ Миг Варна 2014 “ ЕООД, благосъстоятелност на Александър Валентинов Александров, е избран за концесионер на морски плаж „ Сахара 2 “, община Варна, област Варна. Концесионерът се избира за период от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно заплащане е 38 154,42 лева без Данък добавена стойност. Концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 6,00 на 100. Инвестициите, свързани с възстановяване на образа и с организация на санитарно- хигиеничното поддържане на морския плаж за периода на концесията са в размер на 144 313,20 лева с Данък добавена стойност.

„ Миг Варна 2014 “ ЕООД е избран също за концесионер на морски плаж „ Офицерски - запад “, община Варна, област Варна. Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 2.00 на 100 без Данък добавена стойност. Размерът на годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 14 662,22 лева без Данък добавена стойност.

„ Кънпет 17 “ ЕООД е избран за концесионер на морски плаж „ Офицерски - изток “, община Варна, област Варна. Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 2,20 на 100 без Данък добавена стойност. Размерът на годишното концесионно заплащане за първата година от периода на концесията е в размер на 18 858,96 лева без Данък добавена стойност.

„ ПАЛМА 2019 ТОТАЛС “ ДЗЗД е избран за концесионер на морски плаж „ Кранево юг- 1 “, община Балчик, област Добрич. Концесионерът се избира за период от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно заплащане е 22 164,98 лева без Данък добавена стойност. Концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 10,50 на 100. Инвестициите, свързани с възстановяване на образа на морския плаж, са в размер на 46 887,60 с Данък добавена стойност за периода на концесията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР