Снимка БулфотоПостановеният на 19 септември тази година съдебен акт, с

...
Снимка БулфотоПостановеният на 19 септември тази година съдебен акт, с
Коментари Харесай

Тричленният състав на САС, освободил предсрочно Полфрийман

Снимка Булфото

Постановеният на 19 септември тази година правосъден акт, с който за Джок Полфрийман е несъмнено предварително условно освобождение, е влезнал в действие и предстои на неотложно осъществяване, написа novini.bg.

``
реклама

Това показва в свое мнение тричленният състав на САС с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, постановили определението. Становището е оповестено на уеб страницата на съда. " Инициираната с настояването на основния прокурор процедура за обновяване на делото не трансформира този факт ", се показва още в мнението.

Съдиите допълват, че всевъзможни спекулации във връзка осъществяването на предварителното освобождение, включително и отнесените до бъдещото изговаряне на Върховен касационен съд по настояването за обновяване, не са в сходство с открития правов ред. " Ако са налице други учредения за задържането на непознатия жител, разнообразни от тези по делото, то следва да се акцентират точно те, а не идното изговаряне на висшата правосъдна инстанция. В правовата страна актовете на съда, подлежащи на осъществяване, абсолютно следва да се зачитат. В противоположен случай жителите са оставени на произвол, от който няма по какъв начин да бъдат предпазени. Това, а не персоналните офанзиви против членове на правосъдния състав, е повода да изразим тази позиция ", декларират съдиите. И означават, че те са конституционно натоварени със задължението за отбрана правата и законните ползи на жителите, юридическите лица и страната и смятат за собствен " безвъзвратен дълг " да осведомят обществото за тези обстоятелства.

Съдебният състав добавя още, че на този стадий никой от членовете му не разполага с опция да разяснява огласените разнообразни изказвания за пристрастност, тъй като е налице дело пред Върховен касационен съд, където би трябвало да се реши дали делото за предварителното освобождение на Полфрийман да бъде обновено.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР