Снимка БулфотоПопулярен наш социолог направи интересен анализ на политическата ситуация

...
Снимка БулфотоПопулярен наш социолог направи интересен анализ на политическата ситуация
Коментари Харесай

Райчев: Отслабва подкрепата за Има такъв народ

Снимка Булфото

Популярен наш социолог направи забавен разбор на политическата обстановка в страната.

" ДПС прави три необикновени неща - етнически турчин кандидатства за президент, възстановяват Делян Пеевски в листите, Мустафа Карадайъ посети Анкара. Това се случва на фона на влошена електорална обстановка, която е такава поради демографската рецесия в страната. Никога ДПС не е успявало да получи повече от 60% от гласовете на българските турци... И трите жеста са в посока на радикализиране на ДПС ". Това каза пред БНР е на социологът Андрей Райчев.

Той акцентира, че отношенията на другите партии с ДПС не могат да бъдат като с елементарна, " тъй като това е нашата ненапълно етническа партия - ДПС, в никакъв случай не е ислямизирало и турцизирало ": " Но в този момент се прави противоположната проява. Ние сме достигнали точка на шупване в тези хора и би трябвало доста да внимаваме. В идващия парламент ДПС не би трябвало да бъдат стигматизирани и сатанизирани ". 

Райчев акцентира, че данните не приказват за понижаване на електората на Има Такъв Народ:   " Към техния електорат имаше добавка от хора, които не харесват толкоз Слави, само че му връчиха мандат, с цел да свали Бойко Борисов. Оттеглянето е на този спомагателен електорат, който се реалокира към " Продължаваме промяната ". Кирил Петков и Асен Василев са единствената вест и няма метод да не порастват, вятърът духа в платната им. ГЕРБ явно не губи. Ситуацията зависи от броя на гласуващите ". 

По думите на социолога президентът Румен Радев за първи път получава ясни други възможности:  " Те нямат време да се наложат. ГЕРБ успяха да намерят метод да излязат от изолираност. Това ще отвори вратата на десния гласоподавател на втория тур... Очаквам на балотажа да отидат Радев и проф. Анастас Герджиков ", написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР