Снимка: БулфотоПодкрепа за машинното гласуване, но паралелно с това да

...
Снимка: БулфотоПодкрепа за машинното гласуване, но паралелно с това да
Коментари Харесай

ВМРО иска смесено гласуване, настояват и за отпадане на номера в бюлетината

Снимка: Булфото

Подкрепа за машинното гласоподаване, само че редом с това да се резервира и опцията за гласоподаване с хартиена бюлетина. За това ще упорстват от Вътрешна македонска революционна организация, оповестява Българска национална телевизия.

Управляващите отвориха за нови промени Изборния кодекс, свързани с въвеждането на машинния избор в страната, поддържайки тезата за смесено гласоподаване – на машини и на хартия. Логистиката по закупуването, поддръжката и предпазване на машините пък се трансферира напълно на ЦИК.

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов изясни, че от партията му ще упорстват и за смяна, даваща опция за осъществяване референдуми по тематики, планувани да се преглеждат само от Велико национално заседание, като да вземем за пример учебен ценз при гласоподаване. При локални избори квадратчето „ не поддържам никого “ да не се брои при крайния резултат, предложи още той.

Красимир Богданов изрази желанието на Вътрешна македонска революционна организация да отпадне номера в бюлетината, а в нея да се изписват единствено имената на партиите и обединенията, чиято последователност още веднъж да се тегли от ЦИК. От партията оферират още и смяна в броя жителите за формиране на кметства.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР