снимка БулфотоПочти пълна забрана на абортите влиза в сила от

...
снимка БулфотоПочти пълна забрана на абортите влиза в сила от
Коментари Харесай

Полша въвежда почти пълна забрана на абортите

снимка Булфото

Почти цялостна възбрана на абортите влиза в действие от през днешния ден в Полша. Това заяви държавното управление в известие, което се чака да провокира огромни митинги, написа БГНЕС. 

" Решението ще бъде оповестено през днешния ден в " Journal of Laws ", съобщи държавният информативен център в Туитър. Полша беше разтърсена от всеобщи демонстрации, когато решението на Конституционния съд излезе за първи път през октомври. В решението се споделя, че абортите в случаи на фетални аномалии са " несъвместими " с конституцията. Това значи, че всички аборти в Полша към този момент ще бъдат неразрешени, с изключение на в случаите на обезчестяване и блудничество и когато животът или здравето на майката се смятат за изложени на риск. Решението е в сходство с политиката на ръководещата дясна партия " Право и правдивост ".

" Women`s Strike ", организацията, която стои зад демонстрациите против решението, прикани за митинг по-късно през днешния ден пред Конституционния съд във Варшава.

Полша, най-вече католическа страна, към този момент има един от най-рестриктивните европейски закони за абортите. Всяка година има по-малко от 2 000 законни аборта, а женските групи пресмятат, че спомагателни 200 000 дами помятат нелегално или в чужбина.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР