снимка: БулфотоПо думите му, ако имаме спестени пари, можем да

...
снимка: БулфотоПо думите му, ако имаме спестени пари, можем да
Коментари Харесай

Финансовият анализатор Иван Стойков: По-високите цени на горивата най-вероятно ще повишат цените на основните храни през есента и зимата

снимка: Булфото

По думите му, в случай че имаме спестени пари, можем да ги влагаме в покупка на парцел.

„ Другите разновидности са да се влага на финансовия пазар. Това са към този момент опциите за покупка на акции, на облигации ", допълни  Стойков.

Националната статистика регистрира,че тазгодишната инфлация е 3% като максимален растеж се следи при питателните артикули. Опасенията са, че по-високите цени на горивата, на електрическата енергия могат да доведат до спомагателен растеж в цените на главните храни през есента и зимата.

" Една от главните аргументи за инфлацията е повишаването на горивата. Не за пръв път виждаме по какъв начин повишаването и на газа, и на петрола се отразява върху цените на стоките. Сега можем да прибавим и повишаването на електрическата енергия. Така че всички тези фактори водят до повишение на крайните цени за потребителите. Отделно по всякакви други аргументи, обусловени от стопански предпоставки ненапълно и от Covid- обстановката, която също е стопански фактор, се провокира дефицит на избран тип първични материали, които от една страна се добиват в по-малки размери, в по-малки количества. От друга страна и доставките са малко затруднени, което лека-полека, едно по едно оскъпява още на стадий извличане на ресурсите, на суровините с по-висока цена и оттова нататък към този момент за повишението на цени, на артикули, на услуги прибавяме и фактора горива и електрическа енергия и се стига до ситуцията, която е сега - по високи цени както за потребителите, по този начин и за бизнеса ", сподели за БНР Иван Стойков, финансов анализитор от портала " Моите пари ".

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР