Снимка БулфотоПленарният ден отново започна със скандали и препирни.От БСП

...
Снимка БулфотоПленарният ден отново започна със скандали и препирни.От БСП
Коментари Харесай

Пак скандали в НС - БСП напуснаха пленарна зала

Снимка Булфото

Пленарният ден още веднъж стартира със кавги и препирни.

От Българска социалистическа партия се ядосаха на ГЕРБ, че вкарват изключителни точки в дневния ред и напуснаха залата. Управляващите взеха решение в дневния ред да влязат второто четене на Закона за водите, импортиран от ПГ на ГЕРБ, второто четене на Закона за Министерство на вътрешните работи, импортиран от ПГ на „ Обединени патриоти “, както и освобождението на ръководителят на НЗОК, написа вести.бг. 

" Не може със мощ да налагате точки за гледане. Ние настояваме те да отпаднат. Това не се случва за първи път. Веднъж към този момент се извинихте, а в този момент още веднъж допускате същата неточност. Ние мсе подготвени да напуснем пленарна зала и да ви оставим сами да си приемате законите ", разгласи от парламентарната трибуна Драгомир Стойнев. Преди него със същото заплашиха сътрудниците му Филип Попов и Георги Свиленски. " Нямате никаква визия за ръководството на страната. Недопустимо е в петък да се вкарват такива значими точки. Ще се сменя ръководителя на здравната каса. Какво вършиме? Това в никакъв случай не се е случвало в Народното събрание. Как по този начин от през днешния ден за през днешния ден сменяте ръководителя на Здравната каса. Това е неприемливо в Народното събрание. Никога не се е случвало ", обявиха те.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи също съобщи, че не поддържа концепцията за вкарване на изключителни точки. " Колегите ми честват Рамазан байрам и нямат опция да вземат участие в дебатите ", сподели той. " Председателят на Народното събрание има право да вкарва изключителни точки в дневния ред. Досега ни обвинявахте, че не внасяме задоволително законопроекти, а в този момент не желаете да ги преглеждаме ", отговори им Цвета Караянчева. Тези нейни думи станаха мотив депутатите от Българска социалистическа партия да изоставен залата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР