Снимка БулфотоПътническите превози по някои от направленията е възможно да

...
Снимка БулфотоПътническите превози по някои от направленията е възможно да
Коментари Харесай

Екшън план: БДЖ заменя с автобуси липсващите влакове

Снимка Булфото

Пътническите транспорти по някои от направленията е допустимо да се извършват не от влакове, а от рейсове. Липсата на локомотиви и непланирането на ремонтите им докара до екшън проект на БДЖ по искане на транспортния министър Росен Желязков. Алтернативният превоз може да размени композициите в делнични дни по някои от направленията, при които се регистрират малко пътници и са направени след разбор къде е допустимо усъвършенстване. Става дума главно за посоки на къси дистанции, като Брусарци – Лом, Генерал Тодоров – Кулата и други Така железниците ще може да освобождават до пет локомотива при положение на нужда за по-важни посоки, написа " Монитор " .

Припомняме, че пред депутатите от отрасловата комисия Желязков изрази подозрения, че с наличният тягов състав ще може да се извършва безвредно графика за придвижване. Тогава той разгласи, че е допустимо да се редуцират влакове във към този момент направеното и в съгласие с общините разписание, което влиза в действие от 9 декември (неделя).

Новото разписание резервира транспортите от предходната година, които ще се правят от 556 влака. Бързите влакове са 78, като 5 от тях ще се движат в избрани дни от седмицата. Пътнически и крайградски влакове са 478 влака, като 92 влака ще се движат в избрани дни от седмицата, 5 в избран интервал от годината и останалите 381 всекидневно.

Запазват се интернационалните влакове

Ежедневно ще има пряк влак от Истанбул за София. За направление Белград придвижването на пряк трен от София ще бъде единствено в летния интервал от 14 юни до 16 септември. Ще бъде непокътната връзката София – Крайова, която ще се реализира със утринния трен София – Видин и обедния Видин – София. По направлението София – Букурещ директните вагони ще се движат единствено през летния сезон, а през останалото време пасажерите ще се прекачват на гара Русе на мотриса, която ще се движи по линията Букурещ – Русе – Букурещ. По проект е заложено да бъде непокътнато придвижването на сезонния трен Солун – София – Солун през летния сезон от 7 юни до 7 октомври със тръгване от София в петък, идване в Солун в събота заран, тръгване от Солун в неделя вечер и идване в София в понеделник заран.

Промени поради планувани поправки към София

Заради поправки по жп инфраструктурата към столицата в сектора София – гара Искър – Казичене – Елин Пелин са създадени написания по различен маршрут през гара Подуяне (бившата Подуяне разпределителна), с цел да бъдат избегнати бъдещи промени на разписанията на влаковете в цялата южна железопътна мрежа. БДЖ пуска по 5 влака дневно сред гарите Банкя и Казичене. Създава се директна връзка от гарите и спирките от северозападната част на столицата Банкя, Божурище, Волуяк, Обеля, Връбница и Надежда със гарите и спирките в източната част на града – гара Подуяне пътническа, сп. Смирненски, сп. Искърско шосе, гара Искър и гара Казичане и гарите и направленията по Копривщица и Костенец. Сутрин на 20 минути, а вечер на 40 минути ще бъдат влаковете до Перник, София – Своге – Лакатник – София ще бъде на 30 минути, а вечер през час. За възстановяване на обслужването на столицата е плануваното някои влакове за гара Банкя да не стартират или завършват придвижването си в гара София:

- В утринните часове пътническият трен от гара Септември, който идва в гара София в 06:27 ч., в 06:30 ч. ще продължи придвижването си до гара Банкя;
- В назад направление от гара Банкя ще потегля в 07:05 ч. и ще продължи придвижването си до гара Септември;
- Пътническият трен от гара Копривщица, който идва в гара София в 07:30 ч., също ще продължи до гара Банкя;
- В назад направление отпътува от гара Банкя в 08:05 ч. и продължава придвижването си до гара Копривщица.
- В обедните часове един чифт влакове, които вместо по маршрута Пловдив – София – Пловдив, ще се движат по маршрута Пловдив – Банкя – Пловдив;
- В следобедните часове влака, който отпътува от гара Банкя в 17:05 ч., ще продължи придвижването си до гара Елин Пелин;
- Влакът, който отпътува от гара Банкя в 19:00 ч., ще продължи придвижването си за гара Копривщица.

В следобедните часове влаковете за гара Банкя резервират маршрутите си на придвижване с потегляне от гара София. Между Пловдив – Асеновград се резервира до момента настоящото разписание и придвижване на влаковете на период от 60 минути.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР