Снимка БулфотоПървият израелски лунен робот беше изстрелян успешно от Кейп

...
Снимка БулфотоПървият израелски лунен робот беше изстрелян успешно от Кейп
Коментари Харесай

Израел изстреля първия си лунен робот

Снимка Булфото

Първият израелски лунен робот беше изстрелян сполучливо от Кейп Канаверал във Флорида, оповестява Агенция Франс Прес. Ако задачата е сполучлива, Израел ще стане едвам четвъртата страна, осъществила следено кацане на Луната, напомня БГНЕС.

Роботът, който няма публично име, само че е именуван от локалните медии Берешет, беше изведен в космоса от ракета-носител SpaceX Falcon 9.

Изстрелването беше в 03:45 българско време и мина без проблеми. Берешет ще лети близо 2 месеца преди да опита кацане на Луната.Проектът е относително на ниска цена спрямо държавните галактически стратегии на Съединени американски щати, Русия и Китай, които са единствените страни, осъществявали следено кацане на спътника на Земята.

Берешет се отличава и с това, че е разработка на частна компания. Роботът ще изследва локално магнитно поле на Луната, само че съгласно основателите му, по-важната задача е да бъде провокиран интерес към науката у младежите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР