снимка БулфотоПарите, които в момента раздава Борисов, нищо няма да

...
снимка БулфотоПарите, които в момента раздава Борисов, нищо няма да
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Раздаването на по 50 лева на пенсионерите и по 40 лева на дете не решава нищо

снимка Булфото

Парите, които сега раздава Борисов, нищо няма да трансформират. Според мен той е наясно, че няма да се задържи. Харченето му в разнообразни направления приказват за човек, който няма желание да ръководи дълго време. Правят се непотребни разходи, приходите не се извършват. 2020 година е комплицирана, 2021 година ще е също толкоз комплицирана “. Това сподели пред БНР Георги Кадиев, някогашен народен представител и зам.-министър на финансите.

Той попита финансовия министър – откакто от януари до септември министерството споделя, че има бюджетен остатък от 890 млн. лв., за какво в края на годината ще излезем на минус от 4,4%, което е към 5,1 милиарда лв.. „ Няма физическо време за асимилиране на такива суми “, означи Кадиев.

Според него най-сериозното усещане, което прави Бюджет 2021, е, че с изключение на разноски по Covid-кризата, няма съвсем нищо друго ново.

„ Има сериозен растеж на разноските и номинален растеж на приходите от 2 милиарда лв., което съгласно мен ще е мъчно за осъществяване... В година, в която няма растеж на стопанската система, нормално няма растеж на събираемостта на налозите, тъй като хората стартират да компенсират изчезнали доходи като бавят налози или ги крият... Крайният резултат ще бъде липса на доходи. Това е рискът пред бюджета за 2021 година “, добави някогашният заместник-финансов министър.

По думите на Кадиев е належащо да се създадат данъчни облекчения за избрани браншове, като да вземем за пример - данъчни облекчения за работещите майки, тъй като се подтикват тези, които работят.

„ Намаляване на корпоративния налог, ограничения за по-бързо възобновяване на Данък добавена стойност, да няма предплатено събиране на корпоративния налог, тъй като натоварва паричния поток на фирмите. Раздаването на по 50 лв. на пенсионерите и по 40 лв. на дете не взема решение нищо “, акцентира Георги Кадиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР