Снимка БулфотоПарашутите не допринасят с нищо да бъде спасен животът

...
Снимка БулфотоПарашутите не допринасят с нищо да бъде спасен животът
Коментари Харесай

Учени: Парашутите не спасяват при скачане от самолет

Снимка Булфото

Парашутите не способстват с нищо да бъде избавен животът на хората, скочили от аероплан, оповестиха саркастично специалисти след проучване, целящо да показва какъв брой тенденциозни могат да са научните писания, заяви в. " Дейли мейл ", представен от Нова тв.

Резултатите от проучването " Погледни, преди да скочиш " са оповестени в коледния брой на сп. " Бритиш медикъл джърнъл ". Макар и публикацията да е написана шеговито, учените от Харвардския университет, отпред с проф. доктор Робърт Уейн Йе, се надяват резултатите им да накарат хората да четат деликатно известията за научните открития, а не диагонално.

Учените признават, че е било мъчно да намерят доброволци, склонни да скочат без парашут от аероплан. Затова са понижили височината на скока на единствено 0,6 м, нещо което те назовават " дребна спогодба ". Половината доброволци получили празни раници, а другите - парашути. Не всички парашути обаче се разтворили, поради дребното разстояние от земята. Никой от участниците в проучването, без значение с парашут или без, не умрял по време на опита или до 30 дни след него. 

" Това се дължеше основно на обстоятелството, че успяхме да наберем единствено доброволци, склонни да скочат от имобилен аероплан на земята ", пишат учените.

Учените саркастично назовават проучването си " пробив ". Добавят обаче, че резултатите са неприложими за " потреблението на парашути при пътешестване със аероплан на по-голяма височина и с по-голяма скорост ". 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР