Снимка: БулфотоПапата показа нов път на развитие на Българската православна

...
Снимка: БулфотоПапата показа нов път на развитие на Българската православна
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Папата показа нов път за развитие на българската църква

Снимка: Булфото

Папата сподели нов път на развиване на Българската православна черква (БПЦ) - за по-голяма непосредственост с хората, за по-голяма новост. Нейното отношение към визитата на папата би трябвало да бъде преосмислено. Това съобщи началникът на кабинета на премиера Борисов и основен координатор на визитата на папа Франциск в България Румяна Бъчварова в ефира на Българска национална телевизия.

" Отсъствието на БПЦ беше очевидно от най-важното събитие. Но във вчерашния ден се появиха мнения от значими хора от църквата да насочат позитивни послания. Канонът не може да бъде над жителите и над техните стремежи ", счита тя. По думите й България е била " забелязана " и " разбрана ".

Бъчварова изрази вяра, че Българската православна черква ще си извади нужните уроци. " В лицето на папата видяхме един човек като нас, който се вълнува от актуалните проблеми, който знае какво желаеме, от какво имаме потребност ", добави началникът на кабинета на премиера.

Според нея папа Франциск е съумял да предизвика мисленето по въпроси, които забравяме " като да умеем да мечтаем, да не страдаме поради злобата на другите, да не се усещаме сами и тъжни ". Тя подчертава, че визитата в бежанския център пък е привлякло внимание към потребността от съпричастност и човещина към хора, които страдат.

Екипите на Ватикана и на София са имали положително съдействие, едно от условието на папата е било да няма прекомерно строги ограничения за сигурност, жителите да могат да стигнат до него и организацията да бъде скромна и без разкош. Самата подготовка за събитието е траяла половин година, а решението е взето шест месеца по-рано.

Посещението на папа Франциск в България завърши на 7 май. Ден по-рано с Молитва за мир от София той прикани за " деен и укрепен мир против всички форми на нарцисизъм и равнодушие ". На сцената на площад " Незавсимост " до папата застанаха ръководители на мюсюлманското изповедание, на арменската черква, на евангелистко-протестантска общественост, на евреи, католици. Както се и очакваше, след решението на Светия синод за безучастие в събития на папа Франциск на сцената не се качи представител на Българската православна черква. Мястото беше заето от шефа на дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 NANSI (преди 6 секунди) Рейтинг: 563 | Одобрение: 273 Папата сподели нов път на развиване на Българската православна черква (БПЦ) - за по-голяма непосредственост с хората, за по-голяма новост. Нейното отношение към визитата на папата би трябвало да бъде преосмислено..НАПРОТИВ!!!! НАШАТА, БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ПОСТЪПИ ПРАВИЛНО, СПОРЕД КАНОНА!!!! КАТОЛИЦИЗМА ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО Е ЕРЕС. НО... ГОСПОЖАТА НЕ Е НАЯСНО, А Я ИНТЕРЕСУВА САМО ПОЛИТИКАТА. Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР