Снимка БулфотоОтказите за регистрация от ЦИК се обжалват пред Върховния

...
Снимка БулфотоОтказите за регистрация от ЦИК се обжалват пред Върховния
Коментари Харесай

От 9 часа тази сутрин, до 17 часа на 17-и февруари Централната избирателна комисия ще приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите

Снимка Булфото

Отказите за регистрация от ЦИК се апелират пред Върховния административен съд. 

В изборите за народни представители и може да вземат участие партии и обединения, регистрирани в Централната изборна комисия. Всяка партия може да се яви независимо или в коалиция с други партии, а една партия може да бъде част единствено от една коалиция. 

При подаването на документите в ЦИК би трябвало да е импортиран депозит от 2 500 лв. по банкова сметка в Българска народна банка. В заявката за регистрация на партия се показва цялостното или съкратеното название съгласно правосъдната й регистрация и се декларира наименованието, под което ще бъде отпечатана в бюлетината. За обединенията се показва цялостното или кратко название на обединението съгласно решението за образуването й. Представя се лист с имена, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, подкрепящи регистрацията на партии или коалиция. Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР