Снимка: БулфотоОтборът на Левски спечели голямото дерби срещу ЦСКА с

...
Снимка: БулфотоОтборът на Левски спечели голямото дерби срещу ЦСКА с
Коментари Харесай

Левски победи ЦСКА с 1:0 в голямото дерби на кръга от Първа лига

Снимка: Булфото

Отборът на Левски завоюва огромното дерби против ЦСКА с 1:0. Двубоят на националния стадион беше белязан от доста страст и странни съдийски отсъждания, оповестява " Топспорт ".

``
реклама

Ключовите моменти в тази намира се случиха сред 41-ата и 45-ата минути. Първи преувеличен червен картон за символичните посетители получи Едвин Джеси, а малко по-късно Стивън Перейра си наниза злополучен автогол след центриране на Перейра. И тук обаче рецензиите към основния съдия могат да бъдат съществени, защото той подмина непозволени дейности на бразилския халф по отношение на Иван Турицов.

След паузата Левски можеше да удвои своята преднина, само че с пропуски изпъкнаха Слави Костов и Мартин Райнов. ЦСКА пък даде две свидни жертви в столичното съревнование, откакто терена с тежки травми напуснаха Евандро и Николай Бодуров.

Така селекцията на Георги Дерменджиев, който дебютира с победа в дербито, към този момент е на втора позиция с еднакъв точков актив като на ЦСКА. Вековниците обаче са с по-добри индикатори от своя безконечен зложелател. И двата отбора пък изостават с пет пункта от намиращия се в рецесия отличник Лудогорец.

Мач №1 в българския футбол стартира с по-активна игра от страна на символичните посетители. Футболистите на ЦСКА се задържаха по-често в полето на левскарите, само че рисково състояние пред вратата на Михайлов по този начин и не се състоя. Впечатление през първите минути направи и по-свободната игра, която позволяваше основният рефер Владимир Вълков.

Първата по-интересна обстановка в мача бе проведена от " армейците ". В 7-ата минута Тиаго даде подтик на бърза контраофанзива, която се разви с пас към Едвин Джеси. Ганаецът шутира от границата на наказателното поле, само че след рикошет и в крайници на Иван Горанов, топката излезе в корнер.

Дербито можеше да бъде белязано от емблематичен гол 60 секунди по-късно. Гореспоменатият Джеси реши да опитва нещо ексцентрично и да стреля непосредствено от ъглов удар. Николай Михайлов въпреки всичко внимаваше и с решителна интервенция избави своето добро име, и това на родния си клуб.

Макар Левски да имаше преимущество във владението на топката, ЦСКА беше тимът, който имаше ново голово състояние в 16-ата минута. Едвин Джеси напредна по фланга, след което опита да насочи диагонален изстрел. Топката се отклони от гонещия го Иван Горанов и се трансформира в отличен пас за дебнещия Али Соу. Африканецът съумя да насочи шут от дребен ъгъл, който за негова жал беше париран майсторски от Михайлов.

Подобно на обстановката в 16-ата минута, в 23-ата Али Соу още веднъж се озова, въпреки и малко щастливо, на стрелкова позиция. Действията на тарана обаче рано бяха пресечени от Ники Михайлов, който затвори близкия си ъгъл и по този начин " спомогна " за разочароващия удар на " аления " нападател в навън.

Отбраната на " сините " продължаваше да има проблеми с гореспоменатия и това ясно се видя след тъкмо половин час на националния стадион. Дълго подаване за стрелеца свари импровизирано отбранителното каре на вековниците. Грешката обаче не бе осъдена от някогашния състезател на Киево, който не откри очертанията на вратата.

Неприятна вест сполетя треньорския щаб на ЦСКА, когато в 37-ата минута Евандро се хвана за лявото бедро, а сълзите в очите му подсказаха, че няма да може да продължи тази среща. Така на негово място се появи сънародникът му Рафаел Енрике.

Напрежение сред двете треньорски скамейки имаше в 41-ата минута, когато Едвин Джеси удари без топка Иван Горанов, а това отприщи съществени брожения от страна на " сините ". Изненадващо за всички, реферът Владимир Вълков реши да показва непотребна суровост, показвайки пряк червен картон за ганаеца. Капитанът на Левски пък бе украсен единствено в жълто. Естествено, случилото се вбеси до краен лимит Любослав Пенев и щаба на ЦСКА, което предвещаваше прочувствено продължение на столичното дерби.

Ситуацията за " армейците " стана още по-деликатна, откакто 120 секунди преди почивката, злополучен автогол ги остави догонващи в резултата. Паулиньо от Левски направи включване по крилото, след което центрира към далечната греда на Черниаускас. Там Слави Костов тормози оптимално Стивън Перейра, който вместо да почисти в корнер, насочи коженото кълбо неспасяемо в мрежата на сюрпризирания Черниаускас. И това състояние обаче можеше да попадне в графата дискусионни, откакто момент преди да направи головата си асистенция, Паулиньо действаше непозволено против Турицов, но остана ненаказан от основния арбитър.

Втората част можеше да стартира по летящ метод за " сините ". Давиде Мариани се възползва от неточност на Николай Бодуров и в един момент остана самичък против Черниаускас. Литовецът се намеси уверено и мазета, само че за негово злощастие, топката попадна в краката на Костов, стрелял незабавно от дъгата. Последна бариера пред новото " синьо " попадение обаче се оказа Божидар Чорбаджийски, който мазета от голлинията.

Полувремето продължи да " предлага " по-изгодни голови положения за левскарите. Въпреки, че двойното им подаване беше леко комично, Мариани и Райнов разсякоха защитата на ЦСКА в 63-ата, а последният даже получи опцията да стреля. Бившият състезател на Берое обаче не притежаваше нужната акуратност и разочарова със своето осъществяване.

Последвалите мигове от дербито бяха белязани от доста напрежение и тежки единоборства. Очаквано с това " дойдоха " и няколко на брой жълти картона и за двата отбора.

ЦСКА можеше да се върне в мача четвърт час преди неговия свършек. Цветкович и Яблонски не се схванаха кой да хване " аления " капитан Бодуров, който се оказа непокрит на далечната греда. Българският национал насочи изстрел без подготовка, само че топката мина около дясната греда.

Определено денят не бе по никакъв начин късметлийски за " армейците ", които трябваше да осъществят втора насилствена промяна. В 85-ата минута Николай Бодуров като че ли получи доста сериозна контузия на коляното, като се наложи да бъде сменен от младия Вальо Антов.

До края двата отбора по този начин и не сътвориха рисково състояние, като триумфът в това неделно дерби в последна сметка бе оцветен в синьо.

В идващия кръг на Левски следва ново столично дерби - против огромния им призрачен сън Славия. Септември пък ще бъде идващото огромно предизвикателство пред ЦСКА.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР