Снимка БулфотоОсем години след Черния Великден на 2011 г. мъката

...
Снимка БулфотоОсем години след Черния Великден на 2011 г. мъката
Коментари Харесай

Разкритие: 8 години след страшната трагедия на Черния Великден в Симеоновград, един от виновниците е...

Снимка Булфото

Осем години след Черния Великден на 2011 година тъгата и скръбта в Симеоновград не стихват. На 24 април кола палач връхлетя с безумна скорост от над 130 км/ч младежка компания, тръгнала към храма за тържествената Великденска работа, написа „ Телеграф ”.

``
реклама
 
Във съдбовната вечер преди 8 години, 20 минути преди Възкресение Христово, Трифон, Яница, Мелин, Евгени, Гошо и Красимир излизат от къщата, против която през днешния ден се издига техният мемориал. Минути по-късно ги връхлита в тил летящият „ Опел ”. Зад кормилото на колата палач е Данаил Георгиев, а братовчед му Живко е на предната седалка. Колата е на бащата на Живко, който влезе в пандиза точно тъй като е дал ключовете за возилото на очевидно почерпения си братовчед. Шестте жертви почиват на място, други двама от злощастната младежка компания оцеляват по знамение, след тежки рани и голям брой контузии.

След траял малко повече от година правосъден развой, провел се при извънреден публичен интерес в Хасково, двамата младежи, предизвикали нелепата злополука, бяха наказани. На 17 януари 2014 година в 9 часа сутринта двамата наказани са задържани и откарани в пандиза в Стара Загора.

Живко Желязков излезе на независимост през януари 2018 година, след правосъдно решение на Окръжния съд в Стара Загора за предварително освобождение. Заради загатна от нещастието, а може би и тъй като се опасява от вендета, той не се върна в Симеоновград. Започва работа в автосервиз в София и не просто се радва на свободата, само че от година е и благополучен жених. За него животът продължава, откакто търка наровете и беше зад решетките общо 44 месеца и 10 дни.

„ Сегашният си поминък Живко научи в пандиза. Иска да поправя цялостен живот коли. Така има вяра, че ще предотврати най-малко една злополука. Може би ще избави най-малко един живот. Дано по този начин изкупи прегрешението си ”, описват негови познати.

Братовчед му Данаил има няколко отхвърлени молби за предварително освобождение и към момента е зад решетките. „ Събираме му пари и търсим метод да напусне страната. Няма да е в сигурност нито в родния Симеоновград, нито където и да е в България. Ще го изпратим колкото се може по-надалеч ”, споделят близки на пандизчията.

„ От затвор се излиза, само че от гроб в никакъв случай. Живко към този момент е на независимост, след някоя година ще пуснат и Данаил. А от нашите деца останаха единствено кости ”, споделят през сълзи хората от зачернените фамилии.

Близките на починалите в злополуката младежи настойчиво отхвърлят, че кроят проекти за вендета. Но са безапелационни, че в никакъв случай няма да простят на двамата братовчеда за породената от тях покруса, която потопи в тъга и почерни цялостен град. Според тях вечно.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР