снимка: БулфотоОранжев код за опасно време е обявен за днес

...
снимка: БулфотоОранжев код за опасно време е обявен за днес
Коментари Харесай

Оранжев код за валежи за почти цялата страна в събота

снимка: Булфото

Оранжев код за рисково време е разгласен за през днешния ден за Източна България - той е в действие за областите Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Смолян. Очакват се превалявания от към 30-50 mm, на обособени места и повече.

За Централна България е разгласен жълт код поради предстоящите дъждове. 

Минималните температури ще са сред 6° и 11°. През деня преваляванията последователно ще отслабват. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се раздра. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 10° и 15°, демонстрира прогнозата на Националния институт по метрология и хидрология към Българска академия на науките.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан вятър, най-вече от север. Максималната температура на 1200 ще е към 8°, на 2000 метра - към 1°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, който до по здрач ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са сред 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е към 3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР