Снимка: БулфотоОпит за провокация и политическа дестабилизация съзря във вчерашните

...
Снимка: БулфотоОпит за провокация и политическа дестабилизация съзря във вчерашните
Коментари Харесай

Ти да видиш! Цветан Цветанов се притесни, че протестите създават стрес на децата

Снимка: Булфото

Опит за провокация и политическа дестабилизация съзря във вчерашните огромни митинги против високите цени на горивата и неприятните условия на живот в България зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, написа mediapool.bg .

Той се оказа угрижен за фамилиите с деца, които са били възпрепятствани да се приберат вкъщи поради блокирането на пътища, което създавало стрес на децата.

" В значително от случаите имаше много провокация на вчерашните митинги и се целеше конфликт сред тези, които желаеха да се приберат, и тези, които желаеха да блокират пътната инфраструктура ", съобщи Цветанов след съвещание на съдружния съвет на ръководещите в Министерски съвет във връзка митингите.

Цветан Цветанов: Протестите основават стрес на децата

" Протестът е част от формата на демократичните процеси. На днешния съдружен съвет имахме опция да приказваме всеобхватно за всичко протичащо се в страната и за много от тенденциозните подходи, които някои провеждат, с цел да дестабилизират страната ", сподели още някогашният вътрешен министър.

" Всеки е в правото си да показва своето мнение, стига да не нарушава законовите разпореждания и да не нарушаваме правата на всички жители. Във вчерашния ден имаше доста фамилии, които се прибираха с децата си и трябваше да бъдат блокирани в продължение на няколко часа, без да бъдат осведомени и да могат да подхващат нужните дейности да се изтеглят в по-ранните часове и да не основават стрес за децата си. В значително от случаите имаше много провокация и се целеше конфликт сред тези, които желаеха да се приберат, и тези, които желаеха да блокират пътната инфраструктура ", разяснява Цветанов. По думите му българските жители са задоволително интелигентни, с цел да схванат кой би желал да има политическо разтърсване и политическа рецесия.

" С информираността на българските жители и това, което вършим като политики, всеки може да избере – дали да имаме политическа рецесия и безпорядък, или да имаме непоклатимост ", акцентира Цветан Цветанов.

Правителството не е отговорно, че горивата нарастват

Според висшия функционер на ГЕРБ образуването на цената на горивата не е функционалност на държавното управление, като съгласно него виновната институция е Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

" В страната има институции които реализират нужния надзор и дават съответните позволения – образуването на цената на горивата не е функционалност на държавното управление, образуването на цената на горивата е функционалност на комисията КЕВР и комисията КЕВР е определена от българския парламент, тъй че да бъде равноотдалечена както от законодателната, по този начин и от изпълнителната власт... Даже и КЕВР, както сподели Влади (финансовият министър Владислав Горанов, б. р.), не е виновна за цената ", добави Цветанов.

Владислав Горанов щял да потвърждава на народа, че цените са такива, каквито са

Междувременно, Горанов изясни, че цените на горивата не зависят от България, тъй като тя не създава недопечен нефт. " Цените у нас следват наклонността в света ", сподели той. По думите му упованията са цените на суровия нефт да се успокоят, даже да има леки намалния в идващите месеци през 2019 година

Той означи, че не е изключено да се реализира среща с петролната и газова асоциация, с цел да се разиска веригата на доставки и да се потвърди на българските жители, че това са ценовите нива, които могат да се ползват в една пазарна стопанска система..

1000 лева " Гражданска отговорност " е нечиста сделка

" Цена - 1000 лева за гражданска отговорност, не стои на дневен ред. Подобна тематика е нечиста сделка, която цели основаването на публично напрежение ", сподели още министър Горанов.

По думите му по време на съдружния съвет е било застъпено мнението, че по-рисковите водачи би трябвало да заплащат повече. Той обаче означи, че наредбата на КФН, която се разисква, е на доста ранен стадий, и дали ще остане в този тип, с такава ескалация на " Гражданската отговорност ", занапред щяло да се проучва.

" Дебат за 1000 лева " Гражданска отговорност - няма, и такива цени сега няма ", заключи Горанов.

Според Цветан Цветанов и Владислав Горанов повдигането на налозите за старите коли в парично изражение е малко. " 1 лева на месец или 80 ст. на месец не са от голяма важност ", единомислещи са представителите на ГЕРБ.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР