снимка БулфотоОколо 1500 бъдещи юристи не знаят кога ще успеят

...
снимка БулфотоОколо 1500 бъдещи юристи не знаят кога ще успеят
Коментари Харесай

Близо 1500 бъдещи юристи нямат представа кога ще се дипломират

снимка Булфото

Около 1500 бъдещи адвокати не знаят по кое време ще съумеят да се дипломират. Причината е, че  техните държавни изпити по правилник могат да се организират единствено присъствено. Това сподели Станимир Бояджиев, заместник-председател на Националното посланичество на студентските препоръки, съобщи.

Младите адвокати е трябвало да завършат преди седмица-две. В актуалната конюнктура това ще се забави с месец или два, счита Бояджиев. Той посочи, че в множеството юридически факултети няма и планувани дати. Това визира към 1500 дипломанти.

Това може да се уреди като изключение в ограничаващата заповед на здравния министър, сходно на изключението за медицинските специалности, уточни той.

" При съблюдаване на отдалеченост и разреждане на потоците няма да има никакви проблеми за реализирането и провеждането на тези изпити “, разяснява Бояджиев пред БНР.

Семестриалните и държавните изпити да се организират присъствено, вторият учебен срок да стартира общоприетоо – за това упорстват от Националното посланичество на студентските препоръки.

" Излязохме с тази позиция, откакто за следващ път анализирахме обстановката през миналите седмици с сътрудниците от висшите учебни заведения, организирахме общи събрания в електронна среда, дискутирахме, изложихме всички претекстове. Дойде моментът да представим тези наши оферти “, изясни той.

Висшите учебни заведения по изкуства и техническите университети, където образованието е съвсем напълно практическо, изпитват компликации към този момент съвсем година, посочи Станимир Бояджиев. Той дефинира хибридния модел, с който стартира актуалната образователна година, като съответен, поради живия детайл в упражненията. Така по думите му не се ощетява образованието на студентите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР