Снимка БулфотоОбвинената във вземане на подкуп шефка на ТЕЛК-Ловеч, д-р

...
Снимка БулфотоОбвинената във вземане на подкуп шефка на ТЕЛК-Ловеч, д-р
Коментари Харесай

Обвинената във взимане на подкуп шефка на ТЕЛК-Ловеч, иска по-лека мярка за неотклонение

Снимка Булфото

Обвинената във взимане на рушвет шефка на ТЕЛК-Ловеч, доктор Донка Минкова иска смяна в мярката за неотклонение в по-лека, за да може да се подложи на лекуване, заяви Дарик.

В момента тя е под домакински арест. Ловешкият областен съд отсрочи разглеждането на смяна на мярката поради правенето на съдебно-медицинска експертиза, оповестяват от пресцентъра на съда.

На днешното съвещание, адвокатът й показа амбулаторен лист с описаното заболяване на доктор Минкова, за което се предлага избрана терапия. По искане на отбраната, съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която да откри дали тази терапия може да се реализира в домашни условия.

Следващото съвещание за разглеждането на мярката за неотклонение е насрочено за 19 юли, от 9:00 часа. Междувременно Великотърновският апелативен съд промени мярката за неотклонение на Валентин Йотов, упрекнат в ходатайство при предаване на рушвет на ръководителя на ТЕЛК-Ловеч.

Окръжният съд го беше оставил под домакински арест, но състав на по-висшата инстанция го пусна под гаранция от 1500 лева

Припомняме, че при инспекция, извършена на 30 януари, бяха арестувани шефката на ТЕЛК-ЛовечДонка Минкова и Валентин Йотов - медиатор, подпомагал реализирането на противозаконната активност. 

Изнудването е започвало от 200-300 лв. и стигало до 1000 лв.. Заловената лекарка е била с над 20 000 лв. в джоба си, а медиаторът - с 16 000 лв.. А пациентите - десетки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР