Снимка БулфотоНяма никаква война между институциите. Работят си много добре

...
Снимка БулфотоНяма никаква война между институциите. Работят си много добре
Коментари Харесай

Емил Димитров: Ще има нова организация за боклука, морската граница е овладяна

Снимка Булфото

Няма никаква война сред институциите. Работят си доста добре институциите. Това сподели пред публицисти министърът на околната среда и водите Емил Димитров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

С президентската институция нямам никакви проблеми. Аз съм доста надалеч, аз съм чиновник на Министерски съвет, добави той.

Ще стопираме противозаконни включвания, с цел да могат да се пълнят язовирите. Правим всичко допустимо хората да имат вода. " Напоителни системи " ще изрежат всички противозаконни включвания, уточни министърът.

Попитан за почналите претърсвания в ТЕЦ-ове, свързани с предприемача Христо Ковачки, поради италианския отпадък, екоминистърът съобщи: " Аз не мога да кажа какво прави прокуратурата. Прокуратурата е проверяващият орган, аз съдействам. Мога да кажа, че непрестанно вървим из страната и намираме боклуци на най-различни места. Половината от тях настояват, че са тръгнали в точно избрана посока. Ходим по пристанища и връщаме контейнери обратно, които също са били тръгнали в тъкмо избрана посока. Коя е - проверяващите органи ще кажат. Но аз да вървя из цялата страна и да групирам контейнери, да се ангажира прокуратурата, полицията, Регионална инспекция за опазване на околната среда и всички изпълнителни агнции, единствено с цел да ги събираме и да ги връщаме назад, не мисля, че е главната задача на страната. Ние ще ги върнем, само че повече няма да го пускаме. Ще имаме нова организация. Границата е овладяна по море ", съобщи Димитров.

Ще извикам всички четири мощности, които сега се занимават с преправка на боклуци. Персонално ще знам по какъв начин ги получават и от границата до тях по какъв начин вървят. Ако има проблем с тези контейнери, самите притежатели ще си връщат контейнерите. Ако някой смъкна 50 контейнера и от се окаже, че от тях един не е по този метод, по който е следвало, и 50-те няма да влязат в България. Ще стоят там, ще заплащат денгуби, до момента в който не си изнесе контейнера назад. С четирите огромни мощности няма да имаме проблем, коментира Емил Димитров.

По думите му част от новата организация е обвързвана със законодателни промени, а друга част екоминистерството може да направи и единствено. Едрият бизнес по никакъв метод няма да се противи, в противен случай - ще съдейства. Защото в този момент легалният бизнес заплаща цената на незаконния, акцентира министърът на околната среда и водите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР