Снимка БулфотоНово земетресение разлюля Гърция във вторник вечерта. То е

...
Снимка БулфотоНово земетресение разлюля Гърция във вторник вечерта. То е
Коментари Харесай

Нов трус разлюля Гърция, усети се в България и Македония

Снимка Булфото

Ново земетресение разклати Гърция във вторник вечерта. То е усетено и в България и Македония.

Земният трус с магнитуд 4.1 по скалата на Рихтер е регистриран в 19.36 ч. българско време, оповестява Европейският сеизмологичен център.

Епицентърът му бил на 10 км североизточно от границата на Гърция с Македония при Стар Дойран, на 8 км северно от село Патарос и на 144 км югоизточно от македонската столица Скопие, заяви Нова тв.

Земетресението е усетено мощно по високите етажи на жилищните здания в Благоевград.

Рано във вторник заран южната ни съседка бе разлюляна от трус с магнитуд 5.2 по Рихтер. Епицентърът бе на към 160 км южно от София, на територията на Гърция, в региона на Дойранското езеро.

Това бе най-силният от серия от към 10 труса, които бяха регистрирани в нощта против вторник в южната ни съседка. Те бяха с магнитуд сред 3.3 и 4 по Рихтер. Земетресението с най-голяма мощ от 06.24 часа бе усетено и в Македония и в южната част на България.

В късния следобяд от Държавната организация за метрологичен и механически контрол оповестиха, че ще бъдат осъществени предпочитани инспекции на язовирите на територия на нашата страна, където земетресението е било усетено.

Сформирани са спомагателни екипи от София, които ще подкрепят районния Югозападен отдел на ДАМТН. Екипите ще бъдат съсредоточени в общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Гоце Делчев.

Агенцията е уведомила и притежателите по места да наблюдават положението на ръководените от тях язовири и поддържа непрекъснат контакт с кметовете на обитаемоте места от района.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР